Sådan vedligeholder du din beklædning, fodtøj og udstyr!

Lignende artikler

Både regntøj og teltet er blevet fornyet og forstærket med en gang imprægnering.

Imprægnering hjælper ikke kun til at holde vand ude, selvom det normalt er det vigtigste, men et par knæ, der ofte rammer jorden, tager mindre imod snavs, hvis du har imprægneret tøjet i forvejen…

Imprægnering af dit tøj og udstyr optimerer mod regn og snavs.

Vedligehold dit tøj og udstyr – brug imprægnering
Af Marianne Riis.
Alle os der holder af at færdes udendørs kender devisen: “Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning”. En lidt slidt kliche, måske, men alligevel! Når man endelig er ude er det ihvertfald rart at beklædningen er i orden.

De fleste af os udemennesker kender det nok. Jakken og bukserne er ikke så vandskyende som da de var nye. Og sådan er det! Vores udstyr og beklædning mister gradvist evnen til at afvise vand, men også skidt og snavs. Derfor er det vigtigt at bruge lidt kræfter på at vedligeholde og i nogle tilfælde genoprette egenskaberne som forventes af en vandtæt jakke, vandrestøvler, regnbukserne eller måske din rygsæk. Løsningen hedder imprægnering!

Der findes mange slags imprægneringer og jeg har været lidt omkring vores vante affiliate partnere for gode tilbud. Og jo, flere af dem havde varerne på lager, men efter en del online surfen, har vi her på redaktionen måtte gå nye veje. De bedste priser fandt vi nemlig hos Skiwear4u.dk (annoncelink til tilbud).

Beskytter mod skidt og snavs.
Imprægnering hjælper ikke kun til at holde vand ude, selvom det normalt er det vigtigste, men et par knæ, der ofte rammer jorden, tager mindre imod snavs, hvis du har imprægneret dem i forvejen. Af samme grund giver jeg også gerne ungernes flyvedragter en tur hver vinter.

Både nyt og gammelt.
Mærkeligt nok anbefaler outdoor-butikkerne ofte at man imprægnerer udstyr og beklædning inden det tages i brug. En ting man som forbruger ellers skulle mene, at det burde være klaret fra producentens side, men det er langt fra tilfældet! Næsten hver gang jeg køber et par sko i skotøjsbutik, så vil ekspedienten også lige fluks sælge mig en gang imprægnering som et nødvendigt tilbehør til mine nye sko!!!

Jeg har gjort det til en vane at have noget imprægnering af diverse slags som vedligehold og tilbehør til mit grej. Mine gamle bukser og støvler forlænger brugstiden og vandafvisende tøj giver mig bedre oplevelser derude.

Imprægneringsspray til bl.a. regntøj.

Hvilken slags imprægnering?

Der findes rigtig mange slags imprægninger. Jeg har listet nogle annoncelinks herunder:
Genimprægnering af beklædning med membraner som f.eks. Gore-tex, Dermizax, Kayoku-Tex, Sympatex o.l. Der findes både et middel, der kan vaskes ind i tøjet og et der kan sprayes på (fint til regntøj).
Genimprægnering af ikke vandtæt tøj, som er fremstillet i bomuld, lærred etc.
Imprægnering af fodtøj i vandtæt og åndbart ruskind og nubuck.
Imprægnering af telt, oversejl, rygsæk m.m. Imprægneringsvoks til læder (kan også bruges på våde læderstøvler).
Husk følg altid instruktionerne på såvel vaske- og imprægneringsmidlet, som på tøjet.

NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for henvisning og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

ANNONCE
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,047FansLike
2,261FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close