Påfugleedderkop fortryller med dans

Lignende artikler

Foto: Jürgen Otto/YouTube.
Foto: Jürgen Otto/YouTube.

Bag det latinske artsnavn Maratus speciosus gemmer sig en spektakulær edderkop med det rammende navn påfugleedderkoppen.

Den australske edderkop, der holder til i de kystnære sandklitter i det sydvestlige Western Australia fremfører en helt fantastisk opvisning for sin udkårne. I bedste balletstil hæver han-edderkoppen elegant sine to tredje ben (ud af otte) over kroppen, hvorefter han vipper bagkroppen op – ligesom en påfuglehan, der slår halen op, og fremviser et fortryllende farvespil.

Edderkoppens bagkrop-tegninger minder næsten om et ansigt – en lille mand, der danser!

Se videoen herover af Jürgen Otto. Selv om du ikke er fan af edderkopper og edderkoppernes verden, kan du ikke undgå at blive fascineret af denne lille springedderkop.
/NL

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,393FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close