Påfugleedderkop fortryller med dans

Foto: Jürgen Otto/YouTube.
Foto: Jürgen Otto/YouTube.

Bag det latinske artsnavn Maratus speciosus gemmer sig en spektakulær edderkop med det rammende navn påfugleedderkoppen.

Den australske edderkop, der holder til i de kystnære sandklitter i det sydvestlige Western Australia fremfører en helt fantastisk opvisning for sin udkårne. I bedste balletstil hæver han-edderkoppen elegant sine to tredje ben (ud af otte) over kroppen, hvorefter han vipper bagkroppen op – ligesom en påfuglehan, der slår halen op, og fremviser et fortryllende farvespil.

Edderkoppens bagkrop-tegninger minder næsten om et ansigt – en lille mand, der danser!

Se videoen herover af Jürgen Otto. Selv om du ikke er fan af edderkopper og edderkoppernes verden, kan du ikke undgå at blive fascineret af denne lille springedderkop.

Påfugleedderkopperne er kun få millimeter store. Den tysk-australske forsker Jürgen Otto fandt i 2016 syv helt nye arter – og har dedikeret al sin fritid til at beskrive og dokumentere de fascinerende skabninger. Forskeren har lavet sin egen YouTube-kanal med de fascinerende skabninger. Hidtil er beskrevet 48 underarter, men flere arter ventes at dukke op. Se en af videoerne herunder.

Kilder: Dr.dk, Wikipedia

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE