Ny edderkop opkaldt efter John Lennon

Ny edderkop, Bumba lennoni, opkaldt efter John Lennon. Foto: © Laura Miglio / Museu Paraense Emílio Goeldi.
Ny edderkop, Bumba lennoni, opkaldt efter John Lennon. Foto: © Laura Miglio / Museu Paraense Emílio Goeldi.

En international gruppe af forskere ledet af Dr Laura Miglio fra Museu Paraense Emílio Goeldi i Brasilien har beskrevet en ny tarantel-art fra det vestlige amazonas og navngivet arten efter Beatles-sangeren John Lennon.

Den nye art, Bumba lennoni, tilhører tarantelfamilien Theraphosidae og blev fundet i Caxiuanã i den nordlige brasilianske stat Pará.

Ifølge publiceringen af fundet i tidsskriftet ZooKeys, måler den nye edderkoppeart, omkring 3,5 cm plus ben, men tilhører samme familie som den tallerken-store Goliat-edderkop Theraphosa blondi – verdens største edderkop.

Den nye art blev i følge professor og entomolog Fernando Pérez-Miles opdaget allerede i 2005 i en fælde ved en videnskabelig feltstation i Caxiuana, et skovområde, hvis navn frit oversat betyder noget i retning af “et sted fuld af slanger” på det lokale tupi-sprog. Først nu er arten dog blev beskrevet og endeligt navngivet og beskrevet af Migli og Pérez-Miles sammen med deres kolleger fra Brasilien og Uruguay.

Forskerne valgte det specifikke navn lennoni “til ære for John Winston Lennon (1940-1980), den legendariske skaber af The Beatles, der har bidraget til at gøre denne verden til et blidere sted.”

Kilder: nationalgeographic.com, sci-news.com

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE