Ny edderkop opkaldt efter John Lennon

Lignende artikler

Ny edderkop, Bumba lennoni, opkaldt efter John Lennon. Foto: © Laura Miglio / Museu Paraense Emílio Goeldi.
Ny edderkop, Bumba lennoni, opkaldt efter John Lennon. Foto: © Laura Miglio / Museu Paraense Emílio Goeldi.

En international gruppe af forskere ledet af Dr Laura Miglio fra Museu Paraense Emílio Goeldi i Brasilien har beskrevet en ny tarantel-art fra det vestlige amazonas og navngivet arten efter Beatles-sangeren John Lennon.

Den nye art, Bumba lennoni, tilhører tarantelfamilien Theraphosidae og blev fundet i Caxiuanã i den nordlige brasilianske stat Pará.

Ifølge publiceringen af fundet i tidsskriftet ZooKeys, måler den nye edderkoppeart, omkring 3,5 cm plus ben, men tilhører samme familie som den tallerken-store Goliat-edderkop Theraphosa blondi – verdens største edderkop.

Den nye art blev i følge professor og entomolog Fernando Pérez-Miles opdaget allerede i 2005 i en fælde ved en videnskabelig feltstation i Caxiuana, et skovområde, hvis navn frit oversat betyder noget i retning af “et sted fuld af slanger” på det lokale tupi-sprog. Først nu er arten dog blev beskrevet og endeligt navngivet og beskrevet af Migli og Pérez-Miles sammen med deres kolleger fra Brasilien og Uruguay.

Forskerne valgte det specifikke navn lennoni “til ære for John Winston Lennon (1940-1980), den legendariske skaber af The Beatles, der har bidraget til at gøre denne verden til et blidere sted.”

Kilder: nationalgeographic.com, sci-news.com

ANNONCE

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close