Ulveedderkopperne varsler forår!

Lignende artikler

Jagtedderkopperne er fremme!
Et sikkert forårstegn i skovbunden er ulveederkopperne! På lune forårsdage kan man næsten ikke undgå at opleve ulveederkopperne. De optræder ofte talrigt på solbeskinnede skovlysninger eller åbne græsenge.

Ulveedderkoppen er et sikkert forårstegn i skovbunden!
Så snart solen luner skovbunden dukker de frem fra vinterens skjulesteder – klar til jagt! De fanger deres bytte – ligesom ulve – ved aktiv jagt. Ulveedderkoppernes fremme varsler forår!

Ulveedderkopper (Lycosidae) er små, ofte mørke, jagtedderkopper, der jager deres bytte henover skovbunden. “Lycos” betyder ulv på græsk, deraf navnet. I modsætning til de fleste andre edderkopper laver de ikke fangstnet og edderkoppespind, men jager selv aktivt deres bytte. Giver man sig tid til at betragte en lun skråning eller skovlysning er der næsten garanti for at se de mange, mørke edderkopper myldre rundt. De optræder ofte talrigt på solbeskinnede skovlysninger eller åbne græsenge.
I Danmark har vi flere arter af ulveedderkopper. Til de almindeligste arter hører skovjægeren (Pardosa lugubris) og den lidt større engjæger (Pardosa amentata) og den kontrastrige sandjæger (Pardosa monticola).

Hunnen af jagtedderkoppen bærer sit ægspind under bagkroppen. Efter nogle uger bryder et mylder af små edderkoppeunger frem. Foto: Niels Lisborg

Hunnen af disse edderkopper bærer sit ægspind under bagkroppen som en iøjnefaldende silkebold. Efter en tre ugers tid indtil kommer ungerne frem og ganske bemærkelsesværdigt bærer hun de små unger rundt på hendes bagkrop, hvor de sidder stuvet sammen.

Ulveedderkopperne har et godt syn og fanger deres bytte ved aktiv jagt. Edderkoppe-hunnen bærer ungerne rundt på bagkroppen. Foto: Sabine Jensen

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,047FansLike
2,262FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close