Overvægt blandt børn kan skyldes antibiotika i kød.

Køb med antibiotika kan ifølge kinesisk forskning give øget risiko for overvægt hos børn.
Kød med antibiotika kan, ifølge kinesisk forskning, give øget risiko for overvægt hos børn.

Overvægt blandt børn kan skyldes antibiotika i kød, viser kinesisk forskning fra Fudan-universitetet i Shanghai.

Overvægtige mennesker er ikke længere et udpræget vestligt fænomen. Et studie som tidligere er publiceret i det medicinske tidsskrift The Lancet, viser at 23% af kinesiske drenge under 20 år i 2013 var overvægtige – og 14% af pigerne.
Ifølge ny forskning er det ikke kun fedt og usund mad som er årsagen. Den kinesiske statskanal CCTV oplyser at ny forskning fra Fudan-universitetet i Shanghai viser at barn, som over længere tid spiser kød fra dyr som er blevet behandlet med antibiotika, er mere tilbøjelige til at blive overvægtige.

Daglige urinprøver fra 1500 børn i tre år.
I over tre år har et forskerhold, ifølge forskning.no, indsamlet daglige urinprøver fra 1.500 skoleelever i alderen 8 til 11 år. I prøverne fandt forskerne 21 forskellige typer antibiotika, og næsten 80 procent af eleverne havde antibiotika i kroppen på daglig basis.

Forskerne opdagede at skolebørn som er udsat for antibiotika, der stammer fra dyr i kødproduktion, har større risiko for at blive overvægtige.
I Kina stammer antibiotika fra dyr primært fra oksekødproduktion.
Forskerne understreger at der ikke er nogen kendt sammenhæng mellem overvægt og brug af antibiotika til medicinsk behandling af mennesker.

I Danmark får grise fra konventionelt landbrug op mod 20 gange så meget antibiotika som de grise, der bliver opdrættet økologisk, ifølge Ingeniøren.
/JN
Kilde: Forskning.no, ing.dk.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE