Overvægt blandt børn kan skyldes antibiotika i kød, viser kinesisk forskning fra Fudan-universitetet i Shanghai.
Overvægtige mennesker er ikke længere et udpræget vestligt fænomen. Et studie som tidligere er publiceret i det medicinske tidsskrift The Lancet, viser at 23% af kinesiske drenge under 20 år i 2013 var overvægtige – og 14% af pigerne.
Ifølge ny forskning er det ikke kun fedt og usund mad som er årsagen. Den kinesiske statskanal CCTV oplyser at ny forskning fra Fudan-universitetet i Shanghai viser at barn, som over længere tid spiser kød fra dyr som er blevet behandlet med antibiotika, er mere tilbøjelige til at blive overvægtige.
Daglige urinprøver fra 1500 børn i tre år.
I over tre år har et forskerhold, ifølge forskning.no, indsamlet daglige urinprøver fra 1.500 skoleelever i alderen 8 til 11 år. I prøverne fandt forskerne 21 forskellige typer antibiotika, og næsten 80 procent af eleverne havde antibiotika i kroppen på daglig basis.
Forskerne opdagede at skolebørn som er udsat for antibiotika, der stammer fra dyr i kødproduktion, har større risiko for at blive overvægtige.
I Kina stammer antibiotika fra dyr primært fra oksekødproduktion.
Forskerne understreger at der ikke er nogen kendt sammenhæng mellem overvægt og brug af antibiotika til medicinsk behandling af mennesker.
I Danmark får grise fra konventionelt landbrug op mod 20 gange så meget antibiotika som de grise, der bliver opdrættet økologisk, ifølge Ingeniøren.
/JN
Kilde: Forskning.no, ing.dk.