Interessen for miljø er fordoblet!

Lignende artikler

Foto: NaturGrafik
Foto: NaturGrafik

Miljøet er nu det tredje vigtigste emne for danskerne.

[quote_box_center] Siden 2012 er er vægtningen af miljøspørgsmål steget fra 12 til 28 procent. Beskyttelse af miljøet er i dag kun overgået af arbejdsløshed og indvandring.[/quote_box_center]

I følge tænketanken KRAKA er miljøet nu det tredje vigtigste punkt for de danske vælgere. Siden 2012 er er vægtningen af miljøspørgsmål steget fra 12 til 28 procent. Beskyttelse af miljøet er i dag kun overgået af arbejdsløshed og indvandring.

I følge Christian Elmelund-Præstekær, lektor ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet, er der flere forskellige forklaringer på den stigende interesse. En af årsagerne er, at flere af de politiske partier har fået grønnere profiler. En del af de partier har fremgang for tiden og når de så samtidig har fokus på miljø, sætter det miljøspørgsmål højere på dagsorden.

Ekstreme vejrforhold.
Et øget fokus på miljøet fra mediernes side kan også medvirke til at fremme interessen. Eksempelvis har der i den senere tid været mere dækning af ekstreme og usædvanlige vejrfænomener.

[quote_box_right]Se også Turister for milliarder vil have dansk natur.[/quote_box_right]

Forbedret økonomi giver plads til at tænke på natur og miljø.
I følge Christian Elmelund-Præstekær spiller økonomien også en rolle. Danskerne ser mere positivt på økonomien og det gør, at man begynder at interessere sig mere for andre emner.
Spørger man Danmarks Naturfredningsforening, så mener præsidenten Ella Maria Bisschop-Larsen, at den stigende interesse mere skyldes partiernes manglende fokus på miljøet. DN-præsidenten mener, at krisen har fået flere partier til at stoppe med at interessere sig for miljø og forurening, hvis bare der kunne skabes arbejdspladser! Det tror hun ikke at danskerne har været enige i. Under alle omstændigheder glæder Maria Bisschop-Larsen sig over de nye tal og at beskyttelse af miljøet nu er kommet så højt på dagsordenen hos vælgerne.
MR/

Kilde: Nordjyske.dk

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close