Landbruget toner rent flag: Ulven skal udryddes – igen!

ulv_skov
Landbruget vil have ulven væk.
Ulven blev udryddet i Danmark for ca. 200 år siden. Allerede nogle år inden den sidste ulv blev skudt i Danmark i 1813, indførte Christian VII fredskovsforordningen af 1805 for at beskytte skovene mod bøndernes husdyr, der mange steder efterfølgende blev forvist til uden for skovgærdet. Siden dengang er de danske skovarealer øget fra ca. 3% til 14% af Danmarks samlede areal.

I 2012 genindvandrede nogle enkelte, strejfende hanulve til Danmark og siden ulvens tilbagevenden har dansk landbrug fra officiel side ikke været hel skarp i mælet om, hvorvidt der er plads til den hjemvendte dyreart.

“kort sagt – ulven skal ud. Det er Landbrug & Fødevarers klare holdning”

Dette har landbrugets organisation Landbrug & Fødevarer nu lavet om på. Organisationens formand Martin Merrild skriver i et indlæg bragt i Jyllands-Posten 22. august 2013, at der ikke skal være nogen tvivl om, at Landbrug & Fødevarer er imod en etablering af en ulvebestand i Danmark. Ulven ikke skal være en fast del af den danske natur i fremtiden, skriver Martin Merild.

”Danmark har udviklet sig til et urbant land, siden ulven sidst var i Danmark . Der er ikke plads til den længere, og i øvrigt mener vi, at det ville skabe en utryghed – ikke mindst for de landmænd, der har dyr på naturarealerne . Så kort sagt – ulven skal ud. Det er Landbrug & Fødevarers klare holdning.”

Kilder: Wikipedia, Jyllands-Posten, Dansk Skovforening

Se også Danmarks skovareal stiger

 

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE