Estland har valgt ulven som nationaldyr

Lignende artikler

Once feared – now loved, skriver Estonian World. Estland har valgt den europæiske ulv som nationaldyr. Der lever ca. 200 ulve i Estland.

I en større konkurrence, hvor flere dyrearter sidste år var med i opløbet om at blive Estlands nationaldyr, faldt valget i sidste ende på ulven.
I beslutningen er der bl.a. lagt vægt på at “ulven er en af de mest populære dyr i estiske folkeeventyr – og ulven har lagt navn til mere end 500 navne og fortællinger.”
Ulven var i konkurrence med andre estiske dyr som grævlingen, bæveren, pindsvinet og rådyret. I sidste ende faldt valget altså på ulven, skriver Estonian World.

Der lever ca. 200 ulve i Estland, der har et landområde kun en anelse mindre end Danmark. Der findes historiske overleveringer om ulveangreb i Estland på mennesker, men i mere end hundrede år har der ikke været dokumenteret eksempler på ulveangreb på mennesker i Estland.

Kilder: estonianworld.com.

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close