Giraffen er kommet på den røde liste over sårbare arter!

Lignende artikler

Giraffen er verdens højeste landlevende dyr. Foto: Niels Lisborg, NaturGrafik
Giraffen er verdens højeste landlevende dyr. Foto: Niels Lisborg, NaturGrafik

Med et fald i bestanden på omkring 40 procent over de sidste tre årtier er giraffen nu kommet på Den Internationale Union for Naturbeskyttelse (IUCN) røde liste over ”sårbare arter”.

Høj risiko for udryddelse.
Der er i dag 98.000 individer tilbage af verdens højeste landpattedyr, giraffen. Grundet den store tilbagegang, der har været i bestanden gennem de sidste 30 år har IUCN konkluderet, at giraffen er truet af udryddelse. Den har derfor kommet på IUCN’s røde liste over ”sårbare arter”. Meldingen er kommet på en FN-konference om biodiversitet i Cancun, Mexico. Årsagen til giraffens store tilbagegang skyldes blandt andet ulovlig jagt, ekspanderende jordbrug, miner samt uroligheder blandt befolkningsgrupper.

Afgrøder på den røde liste.
Men det er ikke kun giraffen som er kommet på den røde liste. Vilde sorter af afgrøder som eksempelvis havre, byg og solsikker har også fundet plads og betragtes nu som ”sårbare arter”.
Af dyrearter kan nævnes gråpapegøjen. Den har tidligere ligget på det røde liste som sårbar, men er nu i så høj risiko for at blive udryddet, at den er blevet ophøjet fra ”sårbar” til ”truet”. Årsagen hertil skal dels findes ved, at papegøjens naturlige leveområder i Centralafrika bliver mindre og mindre og dels bliver der fanget for mange gråpapegøjer. Papegøjen er et populært kæledyr da den kan efterligne menneskets tale.

MR/

Kilde: dr.dk

 

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close