13 fuglearter tæt på udryddelse grundet ulovlig handel!

Lignende artikler

Indonesiens nationalfugl i en zoologisk have. Fuglen er truet på grund af ulovlig handel. Foto: Elang, CC SA 3.0, Wikimedia
Indonesiens nationalfugl Javahøgeørnen i en zoologisk have. Fuglen er truet på grund af ulovlig handel. Foto: Elang, CC SA 3.0, Wikimedia

Et nyt studie hævder, at 13 fuglearter i Indonesien nu er så truede, at de risikerer helt at forsvinde.

Stor efterspørgsel.
Oftest når dyrearter er truede på deres eksistens skyldes det tab af deres levesteder. Det er dog ikke det der gør sig gældende med de 13 fuglearter i Indonesien. Det er ulovlig handel med fuglene der er skyld i arternes usikre fremtid. Der er nemlig kommet en eksplosiv efterspørgsel efter at holde fuglene i fangenskab. Blandt de truede fuglearter er også Indonesiens nationalfugl javahøgeørnen, en rovfugl som kun findes i Indonesien.
Det er ulovligt at jage fugle i Indonesien med det formål at sælge dem som kæledyr. Lytter man til kritikerne ser myndighederne dog igennem fingre med det, da deres fokus er på den illegale handel med større dyr som tigre, elefanter og orangutanger.

Millionindustri.
Der er mange penge i ulovlig handel med dyr og ifølge Chris Shephard som er leder af den sydøstasiatiske del af organisationen TRAFFIC, der overvåger ulovlig handel med natur, er det en multi-million-dollar industri med et enormt kriminelt element. Han fortæller endvidere, at mange mennesker profiterer illegalt på forretningen med fuglehandel.
Andre lande har også problemer med ulovlig fuglehandel. Eksempelvis har kineserne skabt en stigende efterspørgsel på hjelmnæsehornsfuglen, hvis overdimensionerede overnæb bruges i stedet for de eftertragtede elefantstødtænder.
TRAFFIC opfordrer til handling inden de smukke fugle helt forsvinder. Det skal ske med offentlige oplysningskampagner og øget retshåndhævelse.
MR/

Kilde: dr.dk

 

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close