Himalaya: 211 nye arter opdaget!

En ny paddeart fundet i Himalaya; Bompu Litter Frog (Leptobrachium bompu) Foto: WWF, Sanjay Sondhi
En ny paddeart fundet i Himalaya; Bompu Litter Frog (Leptobrachium bompu) Foto: WWF, Sanjay Sondhi.

Fund af ny art: En fisk, der kan gå og leve på landjord.

Den nylige fundne Blå dværgslangehovedfisk (Channa andrao). En af de mange endemiske arter i regionen. Foto: WWF, Henning Strack Hansen
Den nylige fundne Blå dværgslangehovedfisk (Channa andrao). En af de mange endemiske arter i regionen. Foto: WWF, Henning Strack Hansen

En ny rapport fra WWF Hidden Himalayas: Asia’s Wonderland viser hvorfor den østlige Himalaya-region er et af de mest varierede steder i verden biologisk set. I løbet af perioden 2009 til 2014 har man fundet ikke mindre end 211 nye arter som både tæller padder, krybdyr, pattedyr, en fugl samt fisk. Blandt en af de nye arter er den blå dværgslangehovedfisk særlig opsigtsvækkende. Den kan nemlig indånde atmosfærisk luft og overleve på landjorden helt op til fire dage og så kan den endda gå!, om end på en lidt kluntet måde.

Den sky og truede sneleopard(Uncia uncia) har også hjemsted i Himalaya. Foto: Bernard Landgraf CC BY-SA 3.0
Den sky og truede sneleopard har også hjemsted i Himalaya. Foto: Bernard Landgraf CC BY-SA 3.0

Økosystemerne truet.
Rapporten er ikke kun positiv, men påpeger også flere af de trusler som økosystemerne i Himalaya-regionen står over for. Det er blandt andet trusler som minedrift, forurening, krybskytteri, afskovning, overgræsning, befolkningstilvækst og klimaforandringer.
Den østlige Himalaya-region består af Nepal, det sydlige Tibet, det nordøstlige Indien, Bhutan og det nordlige Myanmar. Det er kun omkring 25 % af regionens oprindelige habitater som er intakte og hundredvis af arter i området er truet på globalt plan. Det skyldes blandt andet menneskets indtog. Ud af de 176 krybdyrarter og mindst 10.000 plantearter som er hjemmehørende i regionen findes 30 procent kun i Himalaya. For de 105 paddearter er det hele 40 procent som er endémiske – dvs. at de ikke findes andre steder på jorden.
MR/

Kilde: www.wwf.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE

Naturvejleder