Danmark får bundplacering i EU hvad angår naturbeskyttelse.

Lignende artikler

trae_markDanmark får bundplacering i naturbeskyttelse i EU.

EU-rapport afslører Danmarks bundplacering.
EU-rapport afslører Danmarks bundplacering.

Danmark ligger nu helt i bund blandt EU-landene, hvad angår beskyttet natur i nationalt udpegede naturområder, de såkaldte Natura 2000-områder. Det oplyser DR Nyheder.

En nyere opgørelse fra EU viser, at Danmark ligger på en absolut sidsteplads blandt samtlige EU medlemslande, når det gælder andelen af landareal, som er udpeget som særligt EU-beskyttede naturområder.

Et stigende antal danske arter er i fare for at uddø herhjemme.
I øjeblikket er der anført 893 danske dyrearter, hvis udbredelse og levested er kritisk truet i Danmark. Arterne er optaget på den såkaldte rødliste over truede dyrearter.
Mange arter er helt forsvundet fra Danmark i nyere tid. Det gælder bl.a. sommerfugle som Terningsommerfuglen og Perlemor-randøje og svampe som Duftende Alfehat og Lakridsridderhat. Også mange planter er forsvundet f.eks. Hestetunge, Kongescepter og orkideen Ridder-gøgeurt.

Rødlisten er en fortegnelse over planter og dyr, der er blevet rødlistevurderet. I følge Biodiversitetskonventionen er alle lande forpligtet til at vurdere, hvilke arter der er truet og i risiko for at uddø.
Danmark har kun udpeget ca. 8 procent af vores landareal til særligt beskyttede naturområder (Natura 2000). Til sammenligning har andre arealmæssigt små nationer som Holland og Malta mere end 13 % udpeget. Luxembourg har udpeget 18 % af landarealet og Cypern hele 28 %. Større nationer som Tyskland har udpeget 15 % og Italien knap 19 %. Derved får Danmark en absolut bundplacering i EU hvad angår udpegede naturbeskyttelsesområder.

Se hele rapporten her: The State of Nature in EU.
/JN

Kilde: DR.dk, ec.europa.eu.

 

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close