Verden har 8,7 millioner arter

Verden har 8,7 millioner arter, men det er de færreste vi har mødt.
Noah’s Ark kunne ikke have huset dem alle! Der er sandsynligvis omkring 8,7 millioner forskellige levende arter på jorden, størstedelen af dem ukendte. Det viser forskning fra Census of Marine Life – et globalt netværk af forskere, der i 10 år har arbejdet med at undersøge jordens biologiske mangfoldighed.  I følge forskerne har de gennemført det mest autentiske estimat over liv på jorden nogen sinde.
86 % af alle arter på landjorden er endnu ikke beskrevet af videnskaben ifølge ny forskning.

Indtil nu er kun omkring 1,2 millioner arter beskrevet – fra mikroskopiske insekter til blåvalen, det største levende væsen på jorden, men man har altid anerkendt, at det reelle antal af arter var langt højere. Tidligere skøn har varieret mellem 3 millioner og helt op til 100 millioner arter, men den nye beregning indsnævrer dramatisk feltet af muligheder.
Den seneste forskning indikerer at der er ca. 6,5 millioner arter som lever på landjorden og 2,2 millioner – omkring en fjerdel af alt liv – som lever i verdenshavene.

Størstedelen af klodens biologiske liv er endnu ikke opdaget
Ud fra den seneste opgørelse fra Census of Marine Life mangler der således stadig at blive opdaget, beskrevet og katalogiseret 86 procent af de landlige arter og 91 procent af arterne i havene! Mange af dem er sandsynligvis små væsener på utilgængelige steder, som eksempelvis biller i regnskovens trætoppe eller havdyr på dybt vand. Dog bliver der stadigvæk fundet større dyr, eksempelvis i Vietnam og Papua New Guinea.
Mange arter udryddes sandsynligvis af mennesket inden de bliver opdaget som art.
“Spørgsmålet om hvor mange arter der eksisterer, har optaget forskere i århundrede og svaret er ikke mindst vigtig nu, hvor menneskelige aktiviteter påvirker graden af arter, der udryddes,” siger Camilo Mora fra Universitetet på Hawaii og Dalhousie University i Halifax, Canada, en af de førende forfattere bag studiet.
“Mange arter forsvinder måske før vi overhovedet kender til deres eksistens, deres unikke niche og funktion i økosystemet, og deres mulighed for at bidrage til at forbedre menneskets helbred.” tilføjer han.
/MR
Kilder: Independent, Census of Marine Life

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE