Boganmeldelse: Høst ved havet

Lignende artikler

Læst og vurderet af Marianne Riis.

En håndbog om tang, skaldyr og strandurter som man selv kan høste i naturens skatkammer.

Jeg har længe været fascineret af at sanke og sanker alt fra æbler til havtorn, svampe, urter mm. Men en af de ting jeg endnu har til gode at sanke er tang. Det skal der nu laves om på med den nye bog “Høst ved havet” af Karen Lise Krabbe og Julie A. Swane.

Høst ved havet er en spændende bog om alt det su kan samle ved kysten og bruges i køkkenet – ikke mindst tang.

Ifølge de to forfattere er “Høst ved havet” en håndbog til felten. Størrelsen samt vægten på bogen, gør den da også særdeles attraktiv at tage med, når turen går til stranden.
I starten af bogen får man bl.a. viden om kysttyper, havets økosystem og hvordan man genkender de forskellige dyr og planter. Vigtig viden når det kommer til sikkerhed og rigtig identifikation. Herefter er tangarterne beskrevet og under hver art oplyses der om voksested, kendetegn, høst og ikke mindst hvordan den tang man har sanket kan anvendes i køkkenet. Herefter følger de forskellige skaldyr og til sidst de forskellige strandurter.
Alle arter i bogen er flot illustreret med fine billeder og hvert område er kort beskrevet inden de enkelte arter præsenteres.

Annonce:
Køb “Høst ved havet” hos Saxo – hurtig levering!

Bogen er flot illustreret.

De to forfattere har udvalgt de forskellige arter ud fra flere kriterier. Eksempelvis at de er talrige, men også at de er let tilgængelige.
Bogen virker gennemtænkt og er nem at navigere rundt i og er en oplagt gaveide både til nye sankere, men også lidt mere erfarne.
Høst ved havet er en bog, der bestemt får min anbefaling med på vejen og personligt er jeg blevet endnu mere inspireret til at komme ud til vores kyster for at gå på opdagelse, sanke og blive klogere på vores fælles natur.  

HØST ved havet – tang, skaldyr og strandurter, 176 sider, Vejledende pris: 249,95 kr., TURBINE forlaget.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close