Visuel guide til snegle med hus

SNEGLE MED HUS.

Lær de mest almindelige snegle at kende.
Af Danmarks knap 100 arter af landsnegle bærer langt de fleste et sneglehus på ryggen. Kun cirka 15 arter er nøgensnegle som f.eks. den sorte skovsnegl og dræbersneglen. Netop dræbersneglen (iberisk skovsnegl) jages med god grund af haveejere over hele landet, men da mange snegle er nyttedyr er det vigtigt at skelne sneglene fra hinanden. NaturGuide.dk har her samlet en oversigt over de snegle vi oftest møder i naturen.

SE OGSÅ NØGENSNEGLE

Vinbjergsnegl er Europas største landsnegl med hus. Arten er indført til Danmark – formentlig allerede i Middelalderen. Den er i tilbagegang i det meste af Europa og er derfor fredet. Det er dog tilladt til eget forbrug at indsamle sneglen til spisebrug, der af nogen regnes for en delikatesse.Lundsneglen findes i mange farvevariationer. Den kendes fra havesneglen på den sorte læbe (skalåbning). Sneglehuset måler op til 25 mm. En af de mest almindelige snegle ved hus og have. Sneglen lever af plantemateriale, men regnes ikke som et skadedyr. Den er især aktiv når det har regnet.Havesnegl ligner lundsneglen meget, men kendes på den lyse læbe (skalåbning). Også havesneglen findes i flere farvevariationer. Sneglehuset bliver ca. 2 cm i diameter og findes almindeligt over hele landet.Kratsnegl er en mørk snegl med et gyldenbrunt hus, der ofte har marmoreringer. Kratsneglen er mest udbredt i Østdanmark.


Håret snegl
Håret snegl er en lille snegl, der måler under 1 cm i bredden. Ved nærsyn ses sneglehusets fine “hår”, der sidder som små pigge på huset. Arten kan findes i parker og haver og på græsenge.

Plettet voldsnegl

Plettet voldsnegl (Cornu aspersum, Cantareus aspersus eller Helix aspersa) stammer oprindeligt fra det sydvestlige Europa og Middelhavsområdet, men er blevet indført til mange lande, her i blandt Danmark.
Plettet voldsnegl kom først til Danmark i slutningen af 1800-tallet, måske udsat da den regnes som en af de bedste spisesnegle.
Størrelsesmæssigt er den mindre end Vinbjergsneglen, men større end havesneglen.

SE OGSÅ NØGENSNEGLE (snegle uden hus)

Frontfoto: © Sergeytoronto, Dreamstime.com

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE