Visuel guide til nøgensnegle

Lignende artikler

NØGENSNEGLE
Lær de mest almindelige snegle at kende.
Af Danmarks knap 100 arter af landsnegle bærer langt de fleste et sneglehus på ryggen. Kun cirka 15 arter er nøgensnegle som f.eks. den sorte skovsnegl og dræbersneglen. Netop dræbersneglen (iberisk skovsnegl) jages med god grund af haveejere over hele landet, men da mange snegle er nyttedyr er det vigtigt at skelne sneglene fra hinanden. NaturGuide.dk har her samlet en oversigt over de snegle vi oftest møder i naturen.

SE OGSÅ SNEGLE MED HUS.


Sort skovsnegl træffes typisk i skove, men kan også findes i mark- og engområder. Sneglen spiser plantemateriale, svampe, ådsler, ekskrementer og lignende. Sort skovsnegl er vidt udbredt. Voksne skovsnegle måler typisk 10-14 cm, men kan blive større.


Rød skovsnegl blev, så vidt vides,  indført til Danmark i 1913. Rød skovsnegl er ikke nær så talrig og udbredt som Sort skovsnegl. Kropslængden er typisk op til 14 – 15 cm., men kan blive større. Sneglen ses ikke udbredt i haver og villakvarterer.

Iberisk skovsnegl er typisk rødbrun, men farverne kan variere. Sneglens stribede fodsål er ofte tydelig og den ser nærmest ud til at være syet på. Imodsætning til Rød Skovsnegl optræder Iberisk skovsnegl ofte mange sammen. Kropslængden er typisk 7- 10 cm. Sneglen er stort set altædende og kan volde en del skader i køkkenafgrøder. Mere om Iberisk skovsnegl.

Leopardsneglen er en rovsnegl, der kan finde på at spise andre snegle og deres æg, herunder dræbersnegle. Leopardsneglen kan blive tæt på 20 cm.
agersneglAgersneglen er en af de mindre snegle. Den måler typisk 3-5 cm. Den kan særligt i våde sommerperioder optræde som skadedyr i køkkenhaver, men også i landbrugsafgrøder.

SE OGSÅ SNEGLE MED HUS.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,384FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close