Svampekniven som værktøj – tips og fordele.

Find den rigtige svampekniv

Find den rigtige svampekniv – og brug den som et godt værktøj.

I denne artikel finder alt hvad der er værd at vide om svampeknive. Hvorfor bør du bruge svampekniv? Nederst i artiklen kan du sammenligne priser og aktuelle tilbud fra forskellige butikker og producenter.

At samle svampe er heldigvis ikke noget, der kræver meget udstyr. En god svampebog, en svampekurv, så svampene ikke bliver klemt og gerne en svampekniv med børster, er alt hvad du behøver.

Undgå trevlede svampestokke, jord og blade ved brug af svampekniv.

Svampekniven har den fordel at det er let at skære svampestokken over når svampene indsamles og man undgår en knækket, trevlet svampestok.

En tragtkantarel plukket uden brug af kniv. Det resulterer ofte i trevlede stokke og jord og blade fra rodstokken i tilgift.

Man kan sagtens plukke svampe uden svampekniv, men det betyder ofte at man får en del af jordstokken med op som alligevel skæres af når svampene rengøres til tilberedning. Her gør svampekniven arbejdsgangen lettere. Desuden finder jeg ofte fine svampe, hvor dyr har spist et lille hjørne. Det skærer jeg hurtigt fra i samme arbejdsgang inden svampen kommer i kurven.

Knive med børster.
Mange svampeknive er udstyret med børster i den ene ende. Med børsterne kan man hurtigt børste grannåle ud af svampenes lameller f.eks. hos kantareller, hvilket igen gør det meget nemmere når man kommer hjem i køkkenet.

Brug af svampekniv har ikke betydning for selve svampen eller dennes genvækst i de kommende år. Det er alene et godt redskab, der gør håndteringen og rengøringen af svampene lettere i felten.

Mange typer og modeller af svampeknive.
Der findes svampeknive, der er udformet som rene kunstværker – og som kan gå i arv i generationer og der findes helt billige svampeknive, der dog som oftest løser opgaven ligeså godt som de dyre knive. Herunder har jeg fundet nogle eksempler, der alle kan købes på nettet.

Svampekniv fra Opinel (N°8) med børster af vildsvinehår

(annoncelink til butik)

Opinel N°8 er en god, klassisk fransk produceret svampekniv med skæfte i bøgetræ og børste af vildsvinehår. Knivklingen er 8 cm og kniven kan fint anvendes til både små og store svampe. Skaftet i bøgetræ giver både et godt greb, holdbarhed og et smukt udseende. Foldefunktionen har indbygget sikkerhedsring, der gør kniven let og sikker at tage med. Kniven kan købes online i flere outdoorforretninger. Vi fandt den hos OutdoorPro til 220,00 kr. (annoncelink til butik).
Kniven kan i øvrigt fås i flot gaveæske i oliventræ med tilhørende smart knivskede til bæltet. Se mere her (annoncelink til butik)

Maserin svampekniv

(annoncelink til butik)

Masering svampekniv

Italienske Maserin er kendt for kvalitetsjagtknive, men laver også forskellige, flotte svampeknive. Maserin har mange modeller bl.a. denne med let buet skæfte i flot, mørk valnøddetræ. Med indbygget pincet og børste i enden af skæftet. Rustfri klinge på 8 cm og en totallængde på 22,5 cm. Kniven koster kr. 409,- (annoncelink til butik).

Maserin svampekniv

Denne italienske Maserin-svampekniv har en bladlængde på 8 cm. Skæftet er lavet af afrikansk Bubingatræ, der også af og til kaldes for African rosewood. I skæftet er indbygget en børste, der kan foldes ud, men ellers er beskyttet i skæftet når børsten ikke er i brug. En lækker og praktisk luksuskniv, der koster kr. 539,- (annoncelink til Grejfreak).

Brug svampekniven som hjælp til bestemmelse.

En svampekniv kan også bruges som led i svampens bestemmelse. F.eks. ved at gennemskære hatten og se om svampen rødmer eller blåner – eller blot for at tjekke svampenes kvalitet, hvor man ved et snit gennem svampen kan tjekke for evt. svampemyg. Alt i alt er svampekniven et rigtig godt værktøj til sommerens og efterårets svampejagt.


Sammenlign svampeknive og priser herunder:

Annoncetilbud og -priser – direkte fra butikkerne
Aktuelle annoncepriser og tilbud (opdateres hver uge)
TILBUD
NETPRIS
Spar 31,-
Stabilotherm svampekniv m/børste - Svampeknive
Foldbart svampekniv med børste.
68 ,-
NETPRIS
Marttiini svampekniv med læderskede - Svampeknive
Svampekniv med børste. Rustfrit stål. Læderskede medfølger.
159 ,-
NETPRIS
Opinel svampekniv No. 8 - Foldeknive
Praktisk foldekniv til svampesamleren. En passende skede til kniven findes her.
175 ,-
TILBUD
NETPRIS
Spar 48,-
Gentlemen's Hardware Foraging Knife Svampekniv - Kniv
195 ,-
TILBUD
NETPRIS
Spar 25,-
Mora Karl Johan svampekniv, lime - Svampeknive
Bliv klar til svampeturen med denne lille svampekniv. Leveres med skede.
224 ,-
TILBUD
NETPRIS
Spar 25,-
Mora Karl Johan svampekniv, sort - Svampeknive
Bliv klar til svampeturen med denne lille svampekniv. Leveres med skede.
224 ,-
TILBUD
NETPRIS
Spar 32,-
Opinel Svampekniv N°8
229 ,-
NETPRIS
Opinel skede Outdoor L Tradition N°9, N°10, N°8 svampekniv
240 ,-
NETPRIS
Opinel N'08 svampekniv, bøg, rustfri stål
Udviklet af Opinel for at gøre det lettere at skære og forberede svampe. Dette værktøj har en tynd, buet klinge med en savtakket ryg, til nem fjernelse af uønskede svampedele. Dens holdbare håndtag i bøg har en børste af ægte vildsvinehår, til nem at fjer
299 ,-
NETPRIS
Opinel N'08 svampekniv, egetræ, rustfri stål med læderskede i gaveæske
Udviklet af Opinel for at gøre det lettere at skære og forberede svampe. Dette værktøj har en tynd, buet klinge med en savtakket ryg, til nem fjernelse af uønskede svampedele. Dens holdbare håndtag i eg inkorporerer en børste af ægte vildsvinehår, til nem
399 ,-
NETPRIS
Opinel - No 8 Svampekniv Eg Gaveæske
No 8 Svampekniv fra Opinel i rustfrit stål og fransk bøgetræ er ideel til at samle og rengøre vilde svampe. Låsering sikrer, at kniven ikke foldes sammen ved et uheld. Det 8 cm lange blad er let at vedligeholde.
399 ,-
NETPRIS
Acropolis svampekniv sæt m/læderetui - Svampeknive
Praktisk knivsæt til svampejagt.
399 ,-
Vis flere produkter
Et snit med svampekniven afslører at denne mælkehat har orange mælk – og dermed hører til de spiselige mælkehatte.

NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer og henvisning og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE