Godt svampeår giver flere forgiftninger

Lignende artikler

Grøn fluesvamp (tv) og snehvid fluesvampe regnes for Danmarks giftigste svampe. De er begge potentielt livsfarlige at spise.
Grøn fluesvamp (tv) og snehvid fluesvamp regnes for Danmarks giftigste svampe. De er begge potentielt livsfarlige at spise.

Godt svampeår giver flere forgiftninger.
I år har det været en rigtig god svampesæson – vel og mærket hvis man er kyndig svampesamler. Det er det desværre langtfra alle der er, oplyser overlæge Niels Ebbehøj, der er tilknyttet Giftlinjen.dk ved Bisbebjerg Hospital, til landbrugsmagasinet Foodculture.

Annonce:
Har du den rette svampebog? Find den her!

”I år har vi bestemt set flere forgiftninger fra svampe end normalt, og det skyldes ganske enkelt, at der er flere svampe i naturen, end vi nogensinde har set. De fleste forgiftninger giver bare maveonde, men vi ser også forgiftninger med både grøn og hvid fluesvampe, og de er så giftige, at man i værste fald kan dø af dem.” siger Niels Ebbehøj.

Det er helt ufarligt at røre og håndtere svampene, man skal blot huske at vaske hænder efterfølgende. De giftige svampe er først farlige, hvis man spiser dem.

Undgå forgiftninger, se svampesamlerens 10 bud.

Kilder: Giftlinjen.dk, Foodculture.dk 

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close