Godt svampeår giver flere forgiftninger

Grøn fluesvamp (tv) og snehvid fluesvampe regnes for Danmarks giftigste svampe. De er begge potentielt livsfarlige at spise.
Grøn fluesvamp (tv) og snehvid fluesvamp regnes for Danmarks giftigste svampe. De er begge potentielt livsfarlige at spise.

Godt svampeår giver flere forgiftninger.
I år har det været en rigtig god svampesæson – vel og mærket hvis man er kyndig svampesamler. Det er det desværre langtfra alle der er, oplyser overlæge Niels Ebbehøj, der er tilknyttet Giftlinjen.dk ved Bisbebjerg Hospital, til landbrugsmagasinet Foodculture.

Annonce:
Har du den rette svampebog? Find den her!

”I år har vi bestemt set flere forgiftninger fra svampe end normalt, og det skyldes ganske enkelt, at der er flere svampe i naturen, end vi nogensinde har set. De fleste forgiftninger giver bare maveonde, men vi ser også forgiftninger med både grøn og hvid fluesvampe, og de er så giftige, at man i værste fald kan dø af dem.” siger Niels Ebbehøj.

Det er helt ufarligt at røre og håndtere svampene, man skal blot huske at vaske hænder efterfølgende. De giftige svampe er først farlige, hvis man spiser dem.

Undgå forgiftninger, se svampesamlerens 10 bud.

Kilder: Giftlinjen.dk, Foodculture.dk 

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE