Stor, større, størst – kæmpe blomkålssvamp på over 11 kg.

Danmarks største blomkålssvamp
Kæmpe blomkålssvamp på over 11 kg høstet i november.

Svampesæsonen er langt fra slut endnu selvom vi er godt inde i november. Det vil Mikkel Paulsen fra Vendsyssel godt skrive under på. Han har fornylig høstet en enorm blomkålssvamp på ikke mindre end 11,1 kg. Mon ikke det er tæt på en Danmarksrekord?

Mikkel Paulsen fortæller til NaturGuide.dk, at han allerede opdagede svampen for tre måneder siden, hvor den var på størrelse med en håndbold. Da Mikkel Paulsen fandt svampen havde han netop fundet flere andre, modne blomkålssvampe – og lod derfor den “lille” svamp blive i skoven, så den kunne vokse.

Jeg har været forbi den 3 gange og kigge til den”, fortæller Mikkel til NaturGuide.dk. “Første gang for at vande den, ja det lyder dumt, men den var ved at være lidt tør og det var sidst på tørken. Det virkede fint og den tog ikke skade af vandet eller tørken, selvom der trods regn stadig var tørt under træet – et stort gammelt fyrretræ blandt bøge. Den var i perfekt stand da den blev indsamlet her en uge inde i november.”

Den store, 11 kg tunge blomkålssvamp i skoven. Foto: Mikkel Paulsen.

Da den store, delikate svamp kom hjem på vægten, afslørede den en vægt på 11,1 kg.
Tidligere på året skrev vi om et andet kæmpe fund af blomkålsvamp på 8,4 kg, der blev tildelt titlen af årets største blomkålssvamp. Den rekord er nu eftertrykkeligt slået!

11,6 kg – minus vejepladen: 11,1 kg blomkålssvamp.

Annonce:
En god gave? Finsk svampekniv med børster – kun 149,-

Stadig mange spisesvampe i november.
I øvrigt tilføjer Mikkel Paulsen, at der stadig er masser af spisesvampe i skoven, selvom vi har haft et par dage med let nattefrost. I følge Mikkel Paulsen er tragtkantarellerne først rigtig begyndt at skyde nu, mens alm. kantareller, trompetsvampe, pigsvampe og blomkålsvampe træffes hist og her.
/MR

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE