Sollys sænker blodtrykket

Lignende artikler

Hud som bliver udsat for sollys frigiver stof som sænker blodtrykket, viser nyt studie. Foto: Dreamstime.
Hud som bliver udsat for sollys frigiver stof som sænker blodtrykket, viser nyt studie. Foto: Dreamstime.

Tag ud i det fri når solen skinner – og få lavere blodtryk.
Det er kendt at der er flere dødsfald og større risiko for hjertekarsygdomme om vinteren end resten af året. Nu ser det ud til at forskerne har fundet noget af forklaringen:
Forskere ved University of Southampton og University of Edinburgh har opdaget at når sollys rammer huden bliver blodtrykket sænket som følge af huden tømmer sit lager af det blodtrykssænkende signalstof nitrogenoxid (NO) over i blodkarrene.
– Når huden bliver udsat for solskin, bliver små mængder af nitrogenoxid overført fra huden til blodomløbet, hvilket mindsker spændingerne i blodkarrene så blodtrykket falder. I takt med at blodtrykket falder mindskes også risikoen for hjerteslag. Det fortæller professor Martin Feelisch ved Experimental Medicine and Integrative Biology, Southampton University i en pressemeddelelse.
Undersøgelserne er publiceret i Journal of Investigative Dermatology.
/MR
Kilde: Unni Eikeseth/Forskning.no

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close