Udebørn bliver bedre læsere

Lignende artikler

Udeskolebørn bliver bedre læsere, måske fordi de er mere motiveret. Foto: Dreamstime.com.

Udeskole giver bedre læsere viser forskningsprojekt fra Københavns Universitet.

Flere hundrede skolebørn har været med i et forskningsprojekt, der hedder TEACHOUT. Resultaterne er netop blevet fremlagt og viser, ifølge forskerne, at udeskolen er en fordel for elevernes læseevner. Det fortæller Camilla Roed Otte fra Københavns Universitet, der står bag ph.d.-projektet om læsning til dr.dk.
– Vi har haft en gruppe udeskoleelever og en kontrolgruppe, og vi kan se, at elever, der har haft udeskole, bliver bedre læsere end dem, der ikke har, siger Camilla Roed Otte.

Udebørn forbedrer sig mere i læsetest.
De 529 elever fra hele landet, der har deltaget i forsøget med læsning, har taget en læsetest i starten af skoleåret og igen ni måneder efter.
Resultaterne viser, at udeskole-eleverne har forbedret sig mere end de elever, der har haft mere traditionel undervisning. Også selvom det ikke er Camilla Roed Ottes indtryk, at børnene har brugt udetiden på at læse.
– Den simple forklaring kunne jo være, at de har læst mere end indegruppen. Men når vi taler med nogle af de lærere, der har været med i projektet, så siger de, at det ikke har været tilfældet. Fordi læsning egentlig ikke er så oplagt at bruge i uderummet.

Børnene bliver mere motiverede.
Forskerne bag TEACHOUT-projektet har også undersøgt, om eleverne bliver mere motiverede af at gå i udeskole. Og det gør de, viser resultaterne. Det kan være én af forklaringerne på, at de også klarer sig bedre i læsetesten, siger Camilla Roed Otte.
/NL
Kilde: Dr.dk

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close