Snaps på egeknopper

Lignende artikler

Indsamling af egeknopper som smagsgivere til snaps.
Indsamling af egeknopper som smagsgivere til snaps.

Tålmodighed og en god håndfuld egeknopper er ingredienserne til en velsmagende og smuk, mahogni-brun kryddersnaps.

Af Marianne Riis
I princippet kan man lave snaps af egeknopper det meste af året, da egetræet allerede i efteråret sætter de knopper som skal springe ud året efter, men den bedste snaps får man hvis man plukker knopperne i foråret – ikke for tæt på løvspring.
Her har jeg været så heldig at nogle egetræer skulle beskæres, så jeg derved blot kunne samle egeknopper fra de afsavede grene. Derved går min lille høst ikke udover egetræet. Ellers bør plukkeriet begrænses til store træer – og gerne fordelt på flere træer – og forskellige grene.
Snaps lavet på egeknopper får den mest fantastiske varme mahogni-brune farve som ikke falmer. Smagen er let sødlig og dejlig til årets julefrokoster.

Egeknopper i en lille skål.
Egeknopper i en lille skål.

Opskrift:
Ca. 1 dl. egeknopper (ca. 120 stk.)
Klar Brøndum-snaps (eller anden smagsneutral snaps eller vodka).
Dæk egeknopperne med snaps og lad det trække i 5-6 måneder. Filtrer herefter knopperne fra og fortynd efter smag. Snapsen kan drikkes allerede efter 3 måneder, men personligt foretrækker jeg 6 måneder eller mere. Dette er en snaps som kun bliver bedre med tiden.

God fornøjelse!

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close