Snaps på egeknopper

Indsamling af egeknopper som smagsgivere til snaps.
Indsamling af egeknopper som smagsgivere til snaps.

Tålmodighed og en god håndfuld egeknopper er ingredienserne til en velsmagende og smuk, mahogni-brun kryddersnaps.

Af Marianne Riis
I princippet kan man lave snaps af egeknopper det meste af året, da egetræet allerede i efteråret sætter de knopper som skal springe ud året efter, men den bedste snaps får man hvis man plukker knopperne i foråret – ikke for tæt på løvspring.
Her har jeg været så heldig at nogle egetræer skulle beskæres, så jeg derved blot kunne samle egeknopper fra de afsavede grene. Derved går min lille høst ikke udover egetræet. Ellers bør plukkeriet begrænses til store træer – og gerne fordelt på flere træer – og forskellige grene.
Snaps lavet på egeknopper får den mest fantastiske varme mahogni-brune farve som ikke falmer. Smagen er let sødlig og dejlig til årets julefrokoster.

Egeknopper i en lille skål.
Egeknopper i en lille skål.

Opskrift:
Ca. 1 dl. egeknopper (ca. 120 stk.)
Klar Brøndum-snaps (eller anden smagsneutral snaps eller vodka).
Dæk egeknopperne med snaps og lad det trække i 5-6 måneder. Filtrer herefter knopperne fra og fortynd efter smag. Snapsen kan drikkes allerede efter 3 måneder, men personligt foretrækker jeg 6 måneder eller mere. Dette er en snaps som kun bliver bedre med tiden.

Annonce

God fornøjelse!

Annonce