Nyt studie: 10.000 skridt om dagen mindsker markant risiko for demens!

Er der en sammenhæng mellem daglige antal skridt og forekomsten af demens blandt voksne, der bor i Storbritannien? Nyt dansk-australsk studie tyder i den retning!

I et nyt studie, som er lavet i samarbejde mellem forskere fra Syddansk Universitet og University of Sydney, lyder konklusionen, at det giver helbredsmæssige gevinster, hvis man holder fast i klassikeren om 10.000 skridt om dagen – og gerne i et frisk tempo.

Resultaterne viser, at hvis man går 10.000 skridt om dagen, kan man halvere risikoen for at udvikle demens og reducere risikoen for at udvikle hjertekredsløbssygdomme og kræft med mellem 30 og 40 procent. Det skriver Dr.dk.

“10.000 skridt om dagen” er efterhånden en gammel klassiker, der har været fremhævet mange gange. Nu tyder forskning på at de raske skridt kan mindske risikoen for demens markant – måske med 50%. Foto: Blazej Lyjak, Dreamstime.com.

Gå gerne frisk til!

“Step on it” skriver The Guardian og henviser til at et rask gang-tempo kan være lige så vigtigt for dit helbred som hvor mange skridt du tager hver dag, i følge studiet.

Dataene blev indsamlet over to år ved at følge 78.500 voksne briter og registrere deres skridt ved hjælp af bærbare distancemålere/skridttællere. Syv år senere er deltagernes helbredstilstand blevet sammenholdt med deres bevægelsesaktivitet i den 2-årige registreringsperiode.
/MR

Kilder: Dr.dk, jamanetwork.com, theguardian.com. Foto: Michael Zhang/Dreamstime.com.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE