Naturen som fitnesscenter!

En tur i det fri er godt for både krop og sjæl. Foto: Dreamstime (CCO)

En undersøgelse som Friluftsrådet står bag viser, at danskerne ofte er i naturen og både krop og sjæl får det bedre bagefter.

Fysisk, mental og social sundhed.

For mange er friluftsliv ikke kun en viden om den natur der omgiver os, men også en kilde til fysisk aktivitet, nydelse og livskvalitet og samvær. Altså både fysisk, mental og social sundhed. Mange danskere oplever følelsen af ro og velvære efter en travetur i skoven og 3 ud af 4 oplever, at friluftsliv øger deres livskvalitet. 40 procent oplever en positiv effekt på deres sociale liv. 84 procent oplever en effekt på deres psykiske velvære og humør. Hele 80 procent oplever en positiv effekt på deres helbred og form. Og ikke overraskende er det de danskere som er mest aktive i naturen, der også oplever den største effekt på deres sundhed. Det gør sig gældende både socialt, psykisk og fysisk.

Mest aktiv i sommerhalvåret.

Det kan nok ikke komme bag på mange, at der er flere som bliver fristet af at tage ud i naturen i sommerhalvåret end i vinterhalvåret. Men til trods for det, svarer 59 procent, at de opholder sig i naturen mindst én gang om ugen i vinterhalvåret. Dog svarer hele 85 procent af danskerne, at de tager ud i naturen mindst én gang om ugen. Ud af de 85 procent er over halvdelen ude i naturen én eller flere gange om dagen.

Læs også: Aktivt friluftsliv forebygger kroniske sygdomme.

MR/

Kilde: Friluftsrådet.dk 

 

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE