Nem tærte af vilde brombær!

Opskrift på brombærtærte.Sensommeren og efteråret er brombærtid. De skønne, sødmefyldte sorte bær kan bruges i et utal af retter og her faldt valget på en nem tærte.

Ingredienser:

Ca. 300 g friske brombær

Mørdej:
  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg
Marcipan-masse:
  • 100 g flouemelis
  • 100 g revet marcipan
  • 0,5 dl. Fløde
  • 2 æg
Fremgangsmåde:

Mørdejen samles ved først at blande mel, flormelis og smør sammen (det er nemmest at blande det i en køkkenmaskine) Ægget tilsættes (bør have stuetemperatur). Til sidst samles dejen i hænderne og fordeles i en smurt tærteform.

Brombær skylles og duppes tørre med lidt køkkenrulle eller et viskestykke og fordeles herefter i tærtefadet.

Ingredienserne til marcipanmassen hældes i en skål (bedst igen at bruge æg, der har stuetemperatur) og piskes sammen med et piskeris. Herefter hældes det over brombærrene.

Bages ved 185 grader varmluft i 25-30 minutter.
Drys evt. let med flormelis når tærten er afkølet.

Velbekomme. Brug evt. creme fraiche som tilbehør.

Seneste fra Naturmagasinet

Ugens mest læste

Aktuelt i naturen

Fra arkivet...