Sensommeren og efteråret er brombærtid. De skønne, sødmefyldte sorte bær kan bruges i et utal af retter og her faldt valget på en nem tærte.
Ingredienser:
Ca. 300 g friske brombær
Mørdej:
- 300 g mel
- 100 g flormelis
- 150 g smør
- 1 æg
Marcipan-masse:
- 100 g flouemelis
- 100 g revet marcipan
- 0,5 dl. Fløde
- 2 æg
Fremgangsmåde:
Mørdejen samles ved først at blande mel, flormelis og smør sammen (det er nemmest at blande det i en køkkenmaskine) Ægget tilsættes (bør have stuetemperatur). Til sidst samles dejen i hænderne og fordeles i en smurt tærteform.
Brombær skylles og duppes tørre med lidt køkkenrulle eller et viskestykke og fordeles herefter i tærtefadet.
Ingredienserne til marcipanmassen hældes i en skål (bedst igen at bruge æg, der har stuetemperatur) og piskes sammen med et piskeris. Herefter hældes det over brombærrene.
Bages ved 185 grader varmluft i 25-30 minutter.
Drys evt. let med flormelis når tærten er afkølet.