Kobbersneppe sætter verdensrekord i langdistance flyvning

En gps-sender på ryggen af en Lille kobbersneppe har afsløret at fuglen fløj ca. 12.200 km non-stop på 11 dage. Det er ny verdensrekord i fugleverdenen.

Lille Kobbersneppe kan ses på træk forår og efterår i Danmark. Her fotograferet i New Zealand. Foto: Zuzana Gabrielová/Dreamstime.com.

Det må siges at være noget af en præsentation for en fugl at flyve over 12.000 km non-stop på 11 dage. Det var tilfældet for en Lille Kobbersneppe (Limosa lapponica), da den i september 2020 forlod sit sommerkvarter i Alaska og fløj den lange vej til New Zealand. Fuglen blev registreret i en bugt nær Auckland. Den utrolige rejse blev afsløret af den lille 5-grams GPS-sender, som forskere havde placeret på ryggen af fuglen. 

Det er imponerende at fuglen har fløjet i dagevis over åbent hav og alligevel evner at navigere og finde vej.

Via satellit blev der registreret en punkt-til-punkt-flyvning på 12.854 km, men forskerne vurderer, at når der justeres for fejlkilder, vil turen have været omkring 12.200 km.

Lille Kobbersneppe var også indehaver af den tidligere rekordflyvning, der blev registreret i 2007 med en flyvning på 11.680 km.
Fuglens danske navn kommer af, at den er smuk kobberrød i yngledragten.

Forår og efterår kan vi i Danmark opleve vadefuglen Lille Kobbersneppe, der passerer landet på træk.
/NL

Kilder: Livescience.com, birdguides.com, smitsonianmag.com. Forsidefoto: menno67/Dreamstime.com.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE

Naturvejleder