Julesnapsen – hjemmelavet


Julesnapsen af naturvejleder Sabine Jensen. 
Når efteråret og den mørke tid er over os, så er det tid til en af de herlige sysler. Tid til julesnaps – det er oplagt at lave en julesnaps til julebordet eller julefrokosten af egne urter og krydderier og man skal være ude i god tid.
Hjemmelavede snap handler om hvad man selv er til – og dufte spiller en stor rolle. For det er duften vi gerne vil have udfældet i vores snapse. Julesnap kan kombineres på rigtig mange måder og det er bare at prøve sig frem. Her er en nem og afprøvet opskrift.

Ingredienser:
½ flaske klar snaps eller vodka
4 nelliker
2 kanelstænger
2 stk. økologisk appelsinskal på størrelse med en femmer
1 tsk. honning (ikke for stærk honningsmag)
½ dl. porse-snaps*
½ dl. valnødde-snaps *

Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne i et lufttæt syltetøjsglas eller et patentglas. (sørg for at det har en stor åbning)
Efter 3 dage tages det ene stykke appelsin op og efter yderligere 3 dage tage det andet op. Appelsin giver syre, men også sødme. Dog ikke hvis det trækker for længe – så bliver den bitter.
Efter 14 dage tages så kanel og nelliker fra. Nelliker skal man nemlig også passe på, de smager meget kraftigt igennem.
Lad nu snapsen stå og trække.
Er man til den lidt sødere snaps kan man evt. tilsætte mere honning.
Derefter filtrerers snapsen (brug et kaffefilter) og den færdige julesnaps kan hældes på en flot karaffel eller en anden flaske.

*) Porse kan findes vildtgroende i mange moser og hedemoser, men porsesnaps kan også købes færdig i forretninger. Valnøddesnaps laves bedst på grønne valnødder, der plukkes i august, men man kan også lave en valnødde-essens på modne nødder. Læs mere om kryddersnapse

Seneste fra Naturmagasinet

Ugens mest læste

Aktuelt i naturen

Fra arkivet...