Kamæleonedderkoppen

Lignende artikler

Kamæleonedderkoppen – en mester i forklædning
Kamæleonedderkoppen (Misumena vatia) hører til krabbeedderkopperne, hvilket let ses af edderkoppens fremtoning. Den minder om en lille krabbe, der sidder skjult i blomsterne og falder ofte i et med baggrunden.

Kamæleonedderkoppen kan skifte farve og derved falde i et med sine omgivelser
Kamæleonedderkoppen kan skifte farve og derved falde i et med sine omgivelser

Skifter farve som en kamæleon
Kamæleonedderkoppen kan opleves over hele landet, men ses måske knap så ofte som mange andre edderkopper, der afsløres af deres spind. Kamæleonedderkoppen har ikke fået sit navn for ingenting. Edderkoppen kan skifte farve fra næsten hvid til mint-grøn og mørk gul. Derved kan edderkoppen skjule sig på en lang række gule og hvide blomster, der hyppigt ses i grøftekanter og på brakmarker og enge. Der findes flere arter af krabbeedderkopper i Danmark, men kamæleonedderkoppen skiller sig ud som den eneste, der optræder med rene hvide og gule farver. Krabbeedderkoppernes fangstteknik består i at vente på, at et insekt kommer tæt på og ikke opdager den kamuflerede jæger. Lynhurtigt griber edderkoppen byttet og holder det fast, imens det lammes af edderkoppens bid.

De store edderkopper med kugleformet bagkrop er altid hunner. Hannen er mindre og har mørk bagkrop. Hunnen sørger for at gemme sine æg i et kompakt spind under sten eller nede i tæt vegetation.

Flere arter af krabbeederkopper
Krabbeedderkopperne kan træffes i blomster, buske og træer, hvor de sidder godt kamufleret og venter på et bytte. De er ikke til at tage fejl af for de ligner alle små krabber i deres fremtoning.

 

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,406FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close