Sådan bygger du en hurtig og nem hule til børnene

Alle børn elsker “hemmelige huler” – og langt de fleste af os har som børn bygget talrige huler. Jeg har selv bygget huler med mine drenge nogle gange. Her er en model til en nem hule, der er hurtig at etablere – og let at flytte igen.

Af naturvejleder Niels Lisborg.
Min egen far byggede i sin tid en mesterlig hule til mig og min bror, højt oppe i et gammelt bøgetræ, men mindre kan gøre det. Jeg har fundet en nem model, der er ret enkel at bygge – med materiale for næsten ingen penge.

Det skal du bruge: 2 presenninger, reb og fire træer.

En vandtæt 2×3 m presenning kan købes for ca. 12 kr.

Køb to grønne, vandtætte letvægts-presenninger i det lokale byggemarked. Ca. 2×3 meter. I Jem & Fix er prisen ca. 12 kr./stk.
Hvis du ikke har nogle meter reb liggende i haveskuret, så køb evt. en tørresnor eller en lille rulle reb.
Find fire træer i skoven med passende afstand (fire pæle eller lignende i haven kan evt. også bruges) og spænd, med rebet, den ene presenning ud som tag i ca. 1,5 meters højde (afhængig af børnenes størrelse). Flet reb/snor gennem presenningens ringe. Sørg gerne for at taget skråner let så regnvand kan løbe fra.
Allerede nu er hulen i sin simple form på plads og kan skabe hyggelig ly for regnvejr. Den anden presenning placeres i bunden som siddeunderlag.

Find dernæst nogle grene i skoven til at bygge et par sider på hulen – gerne gamle krogede grene og stik dem i jorden, så de rager op og gøres fast til det reb, der holder taget/presenningen. Flet dernæst nogle grene på tværs som et slags net. Til sidst stoppes græs eller andet grønt plantedække – allerbedst bregner – ind mellem grenene.

En simpel hule med en billig letvægtspresenning som regntæt tag. Kan genbruges mange gange.

Så er der klar til hulehygge, leg og fortællinger…

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE