Kæmpetudse fundet i australsk nationalpark. Måske verdens største?

Vildtbetjente på arbejde i Conway National Park, nær Airlie Beach, Queensland, Australien, fandt overraskende en kæmpe stoktudse ved et tilfælde.

Skovfoged Kylee Gray fortæller i en pressemeddelelse, at det var en tilfældighed at hun opdagede den store tudse. “En slange gled henover vejen og vi måtte standse bilen” Da hun trådte ud og kiggede ned, opdagede hun den enorme tudse.

Video: Department of Environment and Science, Queensland.

“Jeg kunne dårligt tro, hvor stor og tung den var”, fortæller skovfogeden.
“Vi døbte det Toadzilla og lagde den derefter ned i en beholder, så vi kunne fjerne den invasive tudse fra naturen.”

En stoktudse (Rhinella marina) i den størrelse spiser alt, hvad den kan få ind i munden – både insekter, krybdyr og endda små pattedyr. Da vildtbetjentene nåede tilbage til basen, blev tudsen vejet: 2,7 kg! Ligesom hos de danske tudser er hunnerne størst. Det er formentlig derfor en kæmpe hun-tudse.

Queensland Museum er interesseret i at modtage tudsen, da det måske er den største tudse nogensinde! I nationalparken er man glade for at komme af med tudsen, der ikke er naturligt hjemmehørende i området. Stoktudserne blev udsat i Queensland i 1935, for at bekæmpe skadelige biller i sukkerrørplantager. Tudsen er naturligt hjemmehørende i Syd- og Mellemamerika.

Kilder: Department of Environment and Science, Queensland. Foto: The State of Queensland (Department of Environment and Science).

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE