Verdens mindste kamæleon

Lignende artikler

Verdens mindste kamæleon fundet på Madagaskar. Foto: Wikipedia/Frank Glaw, Jörn Köhler, Ted M. Townsend, Miguel Vences

Kamæleoner er nok især kendt for evnen til at skifte farve og derved kamuflere sig så de falder i et med omgivelserne, men en mini kamæleon under navnet Brookesia micra  har næppe problemer med at gå ubemærket hen.  Brookesia micra blev fornylig opdaget på Madagaskar og navngivet af et hold af forskere ledet af Frank Glaw fra Zoologische Staatssammlung, München, Tyskland.

Med sine kun 29 mm kan verdens mindste kamæleon fint sidde på spidsen af en tændstik. Kamæleonen hører til verdens mindste krybdyr sammen med den caribiske dværggekko Sphaerodactylus  ariasae, der kun måler 16 mm.

De nyopdagede mini-kamæleoner er kun kendt fra et område, der blot udgør et par kvadratkilometer i det nordlige Madagaskar. Ifølge forskerne er området truet af illegal træfældning, hvilket kan udgøre en fare for de små krybdyrs levesteder.

Se flere af verdens vilde rekorder her: VERDENS VILDE REKORDER

 

Kilder: BBC News, Wikipedia, mirror.co.uk

ANNONCE

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close