Gallup: Danskerne er ikke bange for ulven

Lignende artikler

Ifølge en Gallup-undersøgelse støtter et flertal af danskerne en plads til ulven. Foto: Dreamstime.com.

Da der i sommeren 2017 for første gang blev konstateret ulvehvalpe i Danmark, midt i agurketiden, gik bølgerne højt i medierne mellem tilhængere og modstandere. En Gallup-undersøgelse viser nu at der forsat er et stort flertal for ulven i Danmark.

Efter opdagelsen af Danmarks første ulvehvalpe i naturen i 200 år, krævede flere borgerlige politikere i sommers endnu videre rammer for at nedskyde fritlevende, danske ulve end lovgivningen allerede i dag giver hjemmel til ifølge ulve-forvaltningsplanen.

Frygten på Christiansborg blandt især de borgerlige politikere med relationer til landbruget ser dog ikke ud til at at kendetegne den brede befolknings holdning til ulve. Det viser en ny undersøgelse, som Danmarks Naturfredningsforening har fået lavet hos Gallup i efteråret 2017. Her svarer 69 procent, at de er ”helt trygge” eller ”overvejende trygge” ved, at der er ulve i Danmark igen.

Unge mænd mellem 18-36 år er mest trygge ved ulven.
Den yngre del af befolkningen mellem 18-36 år er mest trygge ved ulve i Danmark. Det er især kvinder og den ældre befolkning, der føler sig utrygge ved ulven, ifølge undersøgelsen, hvor Gallup har spurgt 1732 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.
– Undersøgelsen viser, at de bekymringer, der har været politisk hen over sommeren, ikke har en særlig stor grobund i befolkningen. Vi mener, at man fra politisk hånd bør give den nuværende forvaltningsplan tid, og se om de redskaber, som vi allerede har i lovgivningen til at håndtere eventuelle ulve-problemer, virker. Det nytter ikke, at politikerne agerer som om hele befolkningen er skræmt fra vid og sans, for det er ikke tilfældet, siger Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening.

En ulv i silhuet mod aftenhimlen. Foto: Mikael Males, Dreamstime.com.

Flertal for ulve i Danmark.
I undersøgelsen svarer godt 2/3 af de adspurgte samtidig, at det er acceptabelt eller overvejende acceptabelt, at der lever ulve i Danmark. Kun 11 %, ifølge undersøgelsen, finder ulvens tilstedeværelse for uacceptabelt.
Accepten af ulven er mindst i Nordjylland, men der er forsat et markant flertal af nordjyderne, der accepterer ulven.
Ligeledes er der blandt alle partier opbakning til ulve i Danmark.
– Det handler om at udrydde konflikterne, og ikke ulven. Vi håber, at den her måling kan være med til at nuancere en debat, hvor fronterne har været trukket meget hårdt op, siger Bo Håkansson.

Se Gallup-undersøgelsen her (link).

Kilde: Dn.dk

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close