Mindst en hunulv i Danmark!

Lignende artikler

For første gang siden ulven blev udryddet, er der nu beviser for at hun-ulve er tilbage i landet.
For første gang siden ulven blev udryddet, er der nu beviser for at også hun-ulve er tilbage i landet. Hidtil er der kun registreret strejfende han-ulve.

For første gang fundet spor af hunulve i Danmark.
Ifølge Institut for Bioscience fra Aarhus Universitet som har lavet DNA-analyser af ulveekskrementer, dræbt vildt og et dræbt husdyr, er der fundet ikke mindre end 9 spor af hunulv.

Materialet er indsamlet i Jylland i efteråret 2014 og foråret 2015.

Om der er tale om en eller flere hunulve er først muligt at fastslå om en måneds tid, når der er lavet flere dybdegående undersøgelser.
Ifølge kontorchef Trine Fugmann fra Naturstyrelsen har beviset for hunulve i Danmark været ventet længe. Det er første gang siden ulven blev udryddet for ca. 200 år siden, at der nu er sikre beviser for, at mindst en hunulv er eller har været i landet. I 2012 blev landets første ulv i 200 år, en hanulv, fundet død i Thy.

De nye DNA-spor giver nye muligheder for, at der dannes ulvepar og dermed også ulveunger i Jylland. De nye fund ændrer i første omgang dog ikke på den forvaltningsplan som Naturstyrelsen og ulvegruppen lavede under Vildtforvaltningsrådet i 2014.

Naturstyrelsen er i gang med at afholde en række informationsmøder om ulven og alle interesserede er velkomne. Der mangle stadigvæk at blive afholdt to møder på henholdsvis Tranum Strand i Brovst den 29 april og i Mejdal Hallen i Holstebro den 30 april.
MR/

Kilde: Naturstyrelsen

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close