Ulven var en hund – igen

Lignende artikler

En dåkalv fik hovedet bidt af i Jægersborg Dyrehave nord for København. Dna-analyser afslørede at det var en hund og ikke en ulv, der stod bag. Foto: Naturstyrelsen.
En dåkalv fik hovedet bidt af i Jægersborg Dyrehave nord for København. Dna-analyser afslørede at det var en hund og ikke en ulv, der stod bag. Foto: Naturstyrelsen.

“Dræberdyret” blev den straks døbt i medierne, da Naturstyrelsen annoncerede at en dåkalv fornylig havde fået hovedet bidt af i dyrehaven nord for København. Naturstyrelsens lokale skovrider udtalte at der måske kunne være tale om en ulv. Det lykkedes det dog næppe at overbevise ret mange om – heller ikke styrelsen selv.
Dna-prøver blev taget fra den hovedløse hjort og resultatet viste, som forventet, at en stor hund har været på spil.

Løse hunde i naturen har i en årrække været et stigende problem og anses for at være et langt større problem for hjortevildtet end den danske bestand af strejfende ulve. Også fåreavlere oplever langt oftere at deres dyr angribes af løse hunde end angreb fra ulve.

Løse hunde, der angriber husdyr og vildtlevende dyreliv er dog desværre langt fra et nyt fænomen, således fik stigende problemer med løse hunde, der skambider vildtet i 2010 det resultat, at hundeloven blev skærpet.
Sidste år blev en nyfødt kalv dræbt i Midtjylland af en løs hund. Det afslørede efterfølgende dna-prøver.
/NL

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close