Antallet af røde glenter faldet markant!

Lignende artikler

Rød glente.

Hver vinter laves der tælling af Danmarks røde glenter. I år blev der kun talt 234 rovfugle mod knap 400 sidste år. En kraftig tilbagegang.

Man skulle ellers tro, at med den relative milde vinter vi har, ville antallet af de flotte rovfugle ligge højt. Men med omkring 150 færre fugle i forhold til 2018 er det ikke tilfældet.
Ifølge Per Rasmussen, der er Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) arts-caretaker for rød glente kan det skyldes flere ting. Den teori han dog mest hælder til er, at grundet den usædvanlige lange og tørre sommer i 2018 er mange af de røde glenter trukket sydpå i løbet af efteråret. For allerede i efteråret 2018 er der kommet langt færre meldinger om rovfuglen, hvis der sammenlignes med tidligere år.
En anden mulighed er dog også, at nogle af fuglene har skiftet overnatningspladser og derved endnu ikke er blevet lokaliseret. Det er nemlig når glenterne går til ro i mindre grupper ved overnatningsstederne, at det er muligt at tælle dem.

Omkring 100 ornitologer deltog i den landsdækkende glentetælling i den forgangne januar-weekend. Det er femte gang i træk, at tællingen foregår.

De fleste røde glenter blev talt i den østlige del af landet, hvor den største overnatningsplads for fuglene er øst for Tissø. Her blev talt 59 røde glenter.  

Antallet af danske ynglepar ser dog ikke ud til at have ændret sig de senere år.

MR/

Kilde: dof.dk

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close