En flot fotoguide til alle Europas rovfugle.
Læst af naturskribent Søren Olsen.
Musvågen og tårnfalken kender alle. Man ser dem især langs motorveje og andre stærkt trafikerede veje, hvor musvågen finder ådsler og tårnfalken snupper mus i vejkanten. Spurvehøgen kommer jævnligt forbi haverne for at jage småfuglene ved foderbrættet. Havørn og rød glente, der har været totalt udryddede, ses nu mange steder. Og vandrefalken, fugleverdenens hurtigflyver, kan man næsten ikke undgå at se på klinten eller i luften, hvis man besøger Møns Klint.
At rovfugle er nogle af de mest pragtfulde fugle der findes, fremgår tydeligt af Lars Gejls nyeste bog ”Rovfugleguiden”. Med hjælp fra andre dygtige fuglefotografer har han samlet over 500 fotos af 40 europæiske rovfuglearter til en feltguide på meget højt niveau. Ved hjælp af tekst og forklarende pile får man hjælp i den svære disciplin at bestemme rovfugle fra nær og fjern.
Lars Gejl er vokset op som søn af en skytte på et sjællandsk gods og har fra en tidlig alder interesseret sig stærkt for både fugle og fotografering. Han modtog i 2014 Gyldendals faglitterære pris. I de seneste år har han fået udgivet en hel stribe fuglebøger om alt fra fugle på foderbrættet til vadefugle i hele Europa, men i mere end to år har han arbejdet på bogen om rovfuglene.
Bogen er først og fremmest en fotografisk bestemmelsesbog til de danske og europæiske rovfugle. Af den voksne, flyvende hvepsevåge (en vanskelig art) vises der for eksempel otte fotos, og det samme gælder for de unge hvepsevåger. Ud over en generel indledning om rovfuglenes topografi og biologi, beskrives deres dragter og racer, samt forvekslingsmuligheder. Men bogen beskriver også rovfuglenes forekomst, træk og biologi. Og når man ikke er ude i naturen med bogen, kan de mange smukke fotos bestemt også nydes derhjemme.
Lars Gejl: Rovfugleguiden. 304 sider, 350 kr., Gyldendal.