Boganmeldelse: Rovfugleguiden 

Lignende artikler

En flot fotoguide til alle Europas rovfugle.

Læst af naturskribent Søren Olsen.

Forsiden af Rovfugleguiden, der viser en fiskeørn. Foto: Lars Gejl.

Musvågen og tårnfalken kender alle. Man ser dem især langs motorveje og andre stærkt trafikerede veje, hvor musvågen finder ådsler og tårnfalken snupper mus i vejkanten. Spurvehøgen kommer jævnligt forbi haverne for at jage småfuglene ved foderbrættet. Havørn og rød glente, der har været totalt udryddede, ses nu mange steder. Og vandrefalken, fugleverdenens hurtigflyver, kan man næsten ikke undgå at se på klinten eller i luften, hvis man besøger Møns Klint.

At rovfugle er nogle af de mest pragtfulde fugle der findes, fremgår tydeligt af Lars Gejls nyeste bog ”Rovfugleguiden”. Med hjælp fra andre dygtige fuglefotografer har han samlet over 500 fotos af 40 europæiske rovfuglearter til en feltguide på meget højt niveau. Ved hjælp af tekst og forklarende pile får man hjælp i den svære disciplin at bestemme rovfugle fra nær og fjern.

To musvåger i hård kamp om et trafikdræbt rådyr en vinterdag. Foto: Lars Gejl.

Lars Gejl er vokset op som søn af en skytte på et sjællandsk gods og har fra en tidlig alder interesseret sig stærkt for både fugle og fotografering. Han modtog i 2014 Gyldendals faglitterære pris. I de seneste år har han fået udgivet en hel stribe fuglebøger om alt fra fugle på foderbrættet til vadefugle i hele Europa, men i mere end to år har han arbejdet på bogen om rovfuglene.

Bogen er først og fremmest en fotografisk bestemmelsesbog til de danske og europæiske rovfugle. Af den voksne, flyvende hvepsevåge (en vanskelig art) vises der for eksempel otte fotos, og det samme gælder for de unge hvepsevåger. Ud over en generel indledning om rovfuglenes topografi og biologi, beskrives deres dragter og racer, samt forvekslingsmuligheder. Men bogen beskriver også rovfuglenes forekomst, træk og biologi. Og når man ikke er ude i naturen med bogen, kan de mange smukke fotos bestemt også nydes derhjemme.

Lars Gejl: Rovfugleguiden. 304 sider, 350 kr., Gyldendal.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close