Norge vil udrydde hovedparten af landets ulve.

Lignende artikler

Norge vil skyde størstedelen af landets kun 68 ulve af hensyn til landbruget.
Norge vil skyde størstedelen af landets kun 68 ulve af hensyn til landbruget. Foto: Outdoorsman, Dreamstime.com.

Norge planlægger at aflive over to tredjedele af landets ulvebestand.

Det vurderes at der lever omkring 68 ulve i den norske natur. Det norske Storting besluttede i fredags, at der kun skal leve godt 20 vilde ulve i Norge. Det sker alene af hensyn til landbrugsinteresser. Norske forskere har tidligere slået fast at ulve ikke udgør en trussel for mennesker.

Natur- og miljøorganisationer raser.
Flere norske miljøorganisationer raser over beslutningen. “Det sætter os i et latterligt skær internationalt og det vil naturligt nok vække opsigt.” Det siger Lars Haltbrekken, leder af det norske Naturvernforbundet – en norsk parallel til Danmarks Naturfredningsforening.

Blandt 28 europæiske lande med ulvebestande er det blot 2-3 lande, der har færre ulve end Norge.

“Hvordan skal vi bede andre lande værne om deres udrydningstruede arter nu, spørger lederen af Naturvernforbundet efter et flertal i Stortinget er blevet enige om at ulvene skal nedskydes.

Norge har tidligere påkaldt sig international opmærksomhed omkring landet naturforvaltningspolitik bl.a. ved forsat at tillade hvalfangst. Norge er sammen med Island – og delvis Japan, de eneste lande i verden, der stadig praktiserer kommerciel hvalfangst.

Norges nye ulvepolitik ventes at påkalde sig international fordømmelse fra flere af de større, internationale miljøorganisationer bl.a. Greenpeace og WWF Verdensnaturfonden.
/NL

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close