“Opdagelsen af olinguito'en viser os at verden endnu ikke er fuldt udforsket”

Lignende artikler

Overset dyreart opdaget i Sydamerika

Den nyopdagede dyreart er hjemmehørende i de højtliggende tågeskove i Colombia og Ecuador. Foto: Mark Gurney.
Den nyopdagede dyreart er hjemmehørende i de højtliggende tågeskove i Colombia og Ecuador. Foto: Mark Gurney.

Forskere opdager overset dyreart.
Et hold af forskere fra det amerikanske museums- og forskningskompleks Smithsonian har opdaget en ny dyreart i Sydamerika. Den såkaldte olinguito (arten har endnu ikke fået et dansk navn) har ellers tidligere været indsamlet i naturhistoriske museumssamlinger – og endda været udstillet i zoologiske haver uden at nogen har opdaget dyrets identitet.
Smithsonian-forskerne afslørede imidlertid oversete museumseksemplarer af dette utrolige dyr – der bl.a. er i familie med vaskebjørne, hvilket bragte forskerne fra gamle museumskabinetter i Chicago til tågeskove på kanten af Andesbjergene i Sydamerika – og tilbage igen til genetiske undersøgelser i laboratorier i Washinton, D.C. Resultatet: olinguito'en (Bassaricyon neblina) – den første kødædende dyreart, der er opdaget på det sydamerikanske kontinet i 35 år.

“Hvis vi stadig kan opdage nye kødædende dyrearter, hvilke andre overraskelser venter så på os?”

“Opdagelsen af olinguito'en viser os at verden endnu ikke er fuldt udforsket. Jordens basale hemmeligheder er endnu ikke afsløret”, siger Kristofer Helgen, kurator for pattedyr på Smithsonians National Museum of Natural History. “Hvis vi stadig kan opdage nye kødædende dyrearter, hvilke andre overraskelser venter så på os?”

Kilde: WildlifeExtra.com

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close