Test af Shaggy Breeches (VikinX) gummistøvler i terræn

VikinX (Shaggy Breeches) er et forholdsvis nyt dansk mærke indenfor beklædning til jagt og friluftsliv, der har slået sig op på at levere kvalitet i den prisvenlige ende. Der er en velkendt talemåde, der siger at “man får hvad man betaler for” og med det i mente var det interessant at stikke fødderne i et par spritnye naturgummistøvler fra VikinX.

Test af VikinX Kaj®-gummistøvle.

Jeg holder generelt meget af mine gummistøvler og bruger dem året rundt – faktisk mere end mine vandrestøvler! Hvis jeg selv skal sige det er jeg ingen novice indenfor gummistøvler og har efterhånden været igennem de fleste mærker på det danske marked gennem mange år med baggrund som skovfoged, naturforvalter, jæger og på anden vis aktivt udemenneske.

VikinX fører pt to modeller med de lidt spøjse modelnavne Kaj® og Kresten®. Sidstnævnte er isoleret med neopren og velegnet til vinterbrug. Jeg valgte standardmodellen Kaj® da jeg sjældent har problemer med kolde fødder når jeg kombinerer med et par uldsokker.

Blød og behagelig støvle

VikinX-støvlen har en god pasform – i hvert fald til mine fødder og virker meget bløde både i fod og skaft. Kaj®-støvlen er fremstillet af 58% naturgummi. Der er indlagt en behagelig, stødabsorberende indersål, der kan tages op, hvis støvlerne bliver våde. En god detalje er at støvleskaftet kan spændes ind for oven, så de sidder godt til benet. Jeg kan egentlig også meget godt lide farven wood brown og det ellers meget klassiske design.

Støvlerne er meget bløde – også i fod og sål.

Støvlerne skulle straks stå sin prøve på en dagsjagt i et kuperet nordjysk skovområde. Det gik fint, forstået sådan at jeg helt glemte at jeg havde nye støvler på. Først sidst på dagen under jagtparaden fik støvlerne igen en tanke.

Fremstillet i Kina

VikinX er et dansk firma med base i Herning. I foråret 2022 skiftes navnet VikinX til det knap så mundrette Shaggy Breeches. Støvlerne markedsføres som dansk design – og med et vikingeskib på støvlekassen ser det unægtelig også meget dansk ud, men det er et kinesisk fremstillet produkt. Det gælder i øvrigt for en lang række af de øvrige større gummistøvle-mærker på det danske marked som f.eks. Seeland, Tretorn, Colombia, Gateway og Hunter.
Franske Aigle og Le Chameau produceres dog delvist endnu i Frankrig og Marokko.

Støvlerne blev tilsendt i en kasse, der prydes af et vikingeskib med det danske flag i sejlet. VikinX er et dansk firma, men støvlerne produceres i Kina ligesom efterhåndende de fleste konkurrende gummistøvler på markedet.

101 dages returret

VikinX må tro på deres produkter, da der gives hele 5 års produktgaranti på fabrikations- og materialefejl.

VikinX tilbyder ikke mindre end 101 dages returret, hvor du kan få pengene tilbage i op til 30 dage efter købet og du kan returnere varen op til 101 dage efter køb og bytte til en anden størrelse eller få et tilgodebevis til webshoppen.

Valuta for pengene

Efter at have prøvet støvlerne i felten i nu 7 dage i forskelligt terræn, herunder sne, is og vand, kan jeg indtil videre kun sige at støvlerne gør det godt. De er yderst behagelige og jeg kan fint gå lange ture i støvlerne uden at jeg på nogen måde føler mig genereret eller besværet. VikinX-støvlerne er mere smidige og mindre stive end de fleste andre gummistøvler jeg har haft gennem årene.
Jeg erhvervede støvlerne for ca. 550 kr. hvilket er under halv pris i forhold til mine franske Aigle som jeg længe har været tro fan af.
Kaj®-støvlen fås i størrelsen 39-47 og kan indenfor størrelsesspændet fint bruges af begge køn.

Efter at have testet støvlerne i en uge kan jeg indtil videre kun sige at støvlerne gør det godt og man får god værdi for pengene.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE