Tjek til vandtæt kamuflagesæt til børn fra svenske Fladen.

Der findes masser af godt udetøj i kamuflagefarver til voksne, der anvendes af naturfotografer, jægere med flere. Markedet er lidt mere begrænset når det gælder børn, men det er blevet noget bedre de senere år. For kort tid siden fik vi, via Juniorgrej.dk, mulighed for at teste et flot jagtsæt til børn fra svenske Fladen Fishing.

Af naturvejleder Niels Lisborg.
Jeg var selv ikke særlig gammel da jeg fulgte min fader på jagt – og lærte om dyrespor, naturen – og evnen til at bevæge sig stille, betragte og betages. Nu er det mine egne sønner, der følger mig derude – og jeg forsøger efter bedste evne at give naturglæden videre – hvad enten det er på en fisketur, en sheltertur eller en tur på jagt.

På jagt i naturen
På tur med drengene.

God beklædning booster tålmodighedsbarometeret.

Noget er der sket siden dengang – tøjet og udrustningen er blevet bedre. At være ude i mange timer kræver en god beklædning. Det er nærmest umuligt at opleve og lære, hvis man er kold og våd og tålmodighedsbarometeret derfor falder til nul.
Fornylig fik vi, via Juniorgrej.dk, mulighed for at teste et flot jagtsæt til børn fra svenske Fladen Fishing.
Noget af de første jeg bed mærke i er det bløde stof. Det er virkelig behageligt at røre ved og samtidig larmer sættet ikke når man går. Helt perfekt når junior lister bagefter mig, når vi er på tur – og hvor vi helst skal bevæge os lydløst for de bedst mulige oplevelser – også når geværet ikke er med.

Hunting jacket Jr camou 128-164
Sættet er behageligt blødt, åndbart og vind- og vandtæt med et vandsøjletryk på 8000 mm.

Vandtæt, vindtæt og åndbart.

Kamoflagesættet fra Fladen Fishing er fyldt med gode detaljer med tøjets vejrbestandighed som det absolut væsentligste. Både bukser og jakke med hætte er vind- og vandtætte. Det klarer et vandsøjletryk på 8000 mm, hvilket faktisk er bedre end mange regnsæt. Sømmene er tapede, hvilket også er optimalt når det handler om at holde vejret ude. Åndbarheden angives i den gode ende og er helt oppe på 5000 g/m2/24h og derved egnet til en vis fysisk aktivitet som f.eks. vandring – uden man bliver våd af sved og kondens indefra.
Det er ret udbredt at mange nordiske mærker produceres i Østen. Det gælder også for Fladen. Selvom mærket er svensk er det produceret i Kina. I den forbindelse oplyser Fladen at de stiller store krav til at tøjet produceres under gode arbejdsforhold og krav til at der anvendes materialer, der ikke er skadelige for miljøet.

Test af Fladen Fishing Junior jagtsæt
Vi testede indledningsvis tøjets evne til at holde vandet ude. Vi formede en skål af jakken og lod den fylde med vand. Vandet trængte ikke ind.

Vi testede sættet godt og grundigt i noget af Danmarks vildeste landskab: De store klitheder ud mod Jammerbugten nær Nationalpark Thy. Det sene novembervejr bød både på regnbyger og bidende vind. På et tidspunkt spurgte jeg sønnike, der havde fået røde kinder af den kolde vind, om han kunne holde varmen. ”Tjek” svarede han – og gav mig en ”thumps up”.

Den orange farve ses ikke af vildtet, der dårligt skelner mellem orange og grønt. Derimod er det en sikkerhed på jagt, i trafikken eller hvis man gerne vil have et øje på børnene, der gerne går off road på vandreturen og afviger fra stien.

Dyrene kan ikke se orange.

Jeg blev i øvrigt spurgt om ikke de orange farver på jakken skræmte vildtet når man er på jagt, men faktisk evner dyrene ikke at skelne grøn og orange, så for vildtet gør det ingen forskel. Den orange farver er dog en væsentlig sikkerhedsforanstaltning blandt jægere, så man tydeligt ser hinanden.

Justerbart…

Som tidligere nævnt er der tænkt rigtig mange detaljer ind i sættet. Bukserne har to gode lårlommer som man kender det på klassiske outdoorbukser udover de vanlige side- og baglommer. Taljen er behagelig elastisk og buksebenene er justerbare med spænder ved fødderne.

Sættet er fyldt med gode detaljer. Jakken kan spændes ind ved talje og ærmer. Der er talrige lommer både i bukser og jakke.

Jakken kan tilsvarende spændes ind ved ærmerne (velcro) og er også justerbar forneden. Der er masser af praktiske lommer – og endda 3 inderlommer.
Den vandtætte hætte kan spændes ind, hvilket også burde være en selvfølge. Desuden kan hætten tages helt af, hvis det ønskes. Alt i alt er sættet en gengivelse af et godt voksen-sæt, der er nedskaleret til børnestørrelse. Det gør svenske Fladen ganske godt.

Sættet fås fra størrelse 128 (7-8 år) til 176 (15-16 år). Sættet står til 1999 kr. for bukser og jakke hos Juniorgrej.dk.

Kilde: fladenfishing.se


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE