Sverige gennemfører største ulvejagt i moderne tid

Hen over vinteren har svenske jægere fået grønt lys til at skyde 75 ulve – svarende til 16-17 % af den samlede svenske ulvebestand. Den svenske beslutning møder voldsom kritik – både lokalt og internationalt fra naturorganisationer.

– Det er tragisk. Det kan få konsekvenser i lang tid fremover, siger Daniel Ekblom fra Naturfredningsforeningens vildtforvaltningsgruppe i Gävleborg til SVT.se.

Begrundelsen for at skyde ulvene er hensyn til landbrugs- og jagtinteresser. Der er stor jagtlig interesse for at skyde ulve i Sverige.

En af kritikerne i Sverige er Marie Stegard, præsident for anti-jagtgruppen Jaktkritikerna, siger til The Guardian: “Jægerorganisationerne har enorm magt i Sverige. Det er en kendsgerning, at det svenske parlament Riksdagen, har en jægerklub, der er åben for medlemmer af alle partier, med en skyttehal under parlamentet. Det lyder som en joke, men det er helt sandt.”

Sverige vurderes at have en samlet ulvebestand på 460 ulve. Til sammenligning vurderes der at være ca. 3000 ulve i Italien, der er betydeligt tættere befolket end Sverige – og arealmæssigt er Sverige 75% større end Italien.
/MR

Kilder: svt.se, theguardian.com.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE