Bag æblebrød på grillen

Lignende artikler

Sommerhygge: æblebrød på grill af naturvejleder Sabine Jensen.
Brød er et af de ældste, tilberedte fødemidler. Det kan spores tilbage til stenalderen. Dengang lavede man en grød af mel og vand, som blev bagt.
Brød er som bekendt ikke bare brød. Det kan varieres i et utal af varianter. En af de mere populærer til grill og bål er æblebrød.

Sådan laver du æblebrød
Den samme dej fra grundopskriften (herunder) kan tilføres lidt sukker og/eller vaniljesukker. En klump dej (ca. på størrelse med en bolle) laves stor flad. På midten lægges to æblebåde og de drysses med kanelsukker. Herefter lukkes dejen grundig omkring æblerne og brødet kommes på risten over bålet. De skal varmes længe, så pas på de ikke bliver sorte.

Grundopskrift til bålbrød
3 dl vand
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 spsk. olie
Mel i passende mængde

Denne opskrift er en grundopskrift og det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der ellers kan tilsættes. Brugen af bagepulver gør at dejen kan stå uden at hæve, fordi bagepulver først hæver når det udsættes for varme.

Velbekomme…

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,396FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close