Sommerhygge: æblebrød på grill af naturvejleder Sabine Jensen.
Brød er et af de ældste, tilberedte fødemidler. Det kan spores tilbage til stenalderen. Dengang lavede man en grød af mel og vand, som blev bagt.
Brød er som bekendt ikke bare brød. Det kan varieres i et utal af varianter. En af de mere populærer til grill og bål er æblebrød.
Sådan laver du æblebrød
Den samme dej fra grundopskriften (herunder) kan tilføres lidt sukker og/eller vaniljesukker. En klump dej (ca. på størrelse med en bolle) laves stor flad. På midten lægges to æblebåde og de drysses med kanelsukker. Herefter lukkes dejen grundig omkring æblerne og brødet kommes på risten over bålet. De skal varmes længe, så pas på de ikke bliver sorte.
Grundopskrift til bålbrød
3 dl vand
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 spsk. olie
Mel i passende mængde
Denne opskrift er en grundopskrift og det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der ellers kan tilsættes. Brugen af bagepulver gør at dejen kan stå uden at hæve, fordi bagepulver først hæver når det udsættes for varme.
Velbekomme…