Lav et finsk komfur

Lignende artikler

Et såkaldt finsk komfur er let at lave. Det er dekorativt som fakkel til havefesten, lys i vintermørket samt velegnet til madlavning i det fri.

Sådan gør du:
Man skal bruge et stykke tørt træ – helst med en diameter på mindst 20 cm. Tag evt. et stort stykke brænde, der ikke er flækket. Stil det på højkant og sav 3-4 spor ned igennem træet som vist på fotoet.
Det er selvfølgelig lettest med motorsav. Sav ca. 2/3 ned igennem stammen.

Komfuret tændes ved at fylde lidt letantændeligt savsmuld og tørt græs ned i savsporene og antænde dette. Det er naturligvis endnu lettere hvis man bruger lidt tændvæske.

Et finsk komfur er let at lave. Lav blot nogle længdesnit et stykke ned i en stamme. Antænd med lidt lampeolie eller papir og savsmuld.
Et "finsk komfur" er let at lave. Lav blot nogle længdesnit et stykke ned i en stamme. Antænd med lidt lampeolie eller papir og savsmuld.

Lav mad på komfuret.
Den antændte stamme kan bruges som en kogeplade på et komfur. Placer en pande eller gryde på den plane endeflade og tilbered den ønskede mad. Meget velegnet til f.eks. spejlæg. De fleste bruger dog nok træstykket som en hyggelig, dekorativ og billig fakkel.

Komfuret brænder flot og længe. God fornøjelse.

Bålet er et naturligt samlingssted og noget næsten alle føler sig draget af. I tusindvis af år har mennesker samlet sig om bålet. Bålet har betydet overlevelse, mad og varme, men også tryghed og hygge.
At sidde en aften og lade sig hypnotisere af de dansende flammer og lytte til de gnitrende gløder er ren helse for sjælen.
Husk: Som altid ved brug af åben ild skal man være opmærksom på brandfare. Grav evt. stammen ned så den ikke vælter.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close