Nyt kuld ulvehvalpe i vestjysk naturområde

Lignende artikler

Ung, danskfødt ulvemor har fået mindst 6 hvalpe.

Et ulvepar har fået mindst 6 hvalpe i et naturområde i Vestjylland.
Et ulvepar har fået mindst 6 hvalpe i et naturområde i Vestjylland. Arkivfoto: Mikael Males, Dreamstime.com

Automatiske fotofælder, såkaldte vildtkameraer, har afsløret et nyt kuld ulvehvalpe i den danske natur. Det oplyser Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum Aarhus, der overvåger ulvene i Danmark for Miljøstyrelsen.
Allerede i foråret kunne Miljøstyrelsen oplyse, at et nyt ulvepar bestående af en danskfødt hunulv og en tyskfødt hanulv havde etableret sig syd for Holstebro.
Det første danskfødte kuld ulvehvalpe kom til verden i 2017 i Vestjylland. Det er en 2-årig hun-ulv fra dette kuld, der nu har fået hvalpe. Indtil videre har kameraovervågningen afsløret mindst 6 hvalpe, der ca. er 6 uger gamle.
Danmark har siden 2014 haft en forvaltningsplan for ulve, der åbner for at såkaldte problemulve kan skydes af myndighederne.
Planen sikrer også, at der kan udbetales erstatning til husdyrholdere, der får deres dyr angrebet af ulve samt tilskud til ulvesikre hegn, der indtil videre ser ud til at virke effektivt.

Det vurderes, at der aktuelt befinder sig mindst fem voksne ulve i Danmark – parret i Vestjylland, en ulv i Vendsyssel, en ulv i Midtjylland og en ulv i Sydvestjylland.
/MR

Kilde: dr.dk

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close