Flere ulve i Skandinavien

Lignende artikler

Der var mellem 350 og 410 ulve i Skandinavien i vinteren 2012/2013 viser norsk opgørelse.

38 skandinaviske ulve-familiegrupper.
Antallet af ulve i Skandinavien stiger tilsyneladende. Det viser en ny statusrapport fra den norske Høgskolen i Hedmark. Et udtræk fra Rovdata angiver at der var mellem 350 og 410 ulve i Skandinavien i vinteren 2012/2013. Mens de 270 til 330 ulve alene blev registreret i Sverige, blev ca. 80 ulve registreret på den norske side af grænsen med tilhørsforhold enten kun i Norge eller i grænselandet mellem Norge og Sverige.,
Sammenlignet med vinteren 2011-2012 er det stigning af antallet af ulve både i Norge og i Sverige, men stigningen er især sket i Sverige, siger Morten Kjørstad, leder af Rovdata.

Der blev i alt registreret 38 familiegrupper eller flokke af ulve, hvor de 30 ulvefamilier alene holdt til i Sverige.
I Danmark er der registreret fire enlige, strejfende ulve, hvor den ene er konstateret død. Dna-analyser viser at de danske ulve er strejfende hanner af henholdsvis tysk og polsk oprindelse.

Kilde: Forskning.no

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close