Nyt miljø- og naturvenligt alternativ til vejsalt!

Kyndestoft Maskinfabrik lancerer et nyt miljøvenligt alternativ til vejsalt. Foto: GraphicStock
Kyndestoft Maskinfabrik lancerer et nyt miljøvenligt alternativ til vejsalt. Foto: GraphicStock

Det nye middel er både svanemærket og biologisk nedbrydelig og skader hverken planter, dyr eller fliser som traditionelt vejsalt ofte gør.

Kendt fra lufthavne.

Det nye svanemærket middel mod glatførebekæmpelse kendes allerede fra lufthavne. Foto: Wikimedia CC BY-SA 3,0
Det nye svanemærket middel mod glatførebekæmpelse kendes allerede fra lufthavne. Foto: Wikimedia CC BY-SA 3,0

At kalde det for et nyt middel er måske ikke helt korrekt, da det allerede er kendt fra lufthavne, hvor det hidtil har været anvendt. Det har dog været for dyrt til almen brug når det sammenlignes med vejsalt som både er billigt og effektivt. Vejsalt er dog ikke godt for hverken miljø, planter, dyr eller fliser mm.
Det nye svanemærkede middel er baseret på organiske syrer og biologisk nedbrydelig. Traditionel vejsalt vejsalt ødelægger planternes evne til at optage næring, giver svidningsskader og udtørrer plantecellerne – og i værste fald dør planterne.
De fleste borgere er nok også bekendt med at vejsalt får metal på biler og cykler til at ruste. Fodgængere på fortorve vil også genkende de hvide saltmærker på fodtøj som vejsaltet efterlader.

Ifølge sektionsleder fra Thisted Kommune Morten Christensen er det interessant med alternativer til vejsalt, men det skal både være billigt og effektivt før kommunen tager det miljøvenlige middel i brug.

Midlet bliver konkurrencedygtigt.
Det er Kyndestoft Maskinfabrik der præsenterer det nye alternativ til vejsalt. Det sker på messen Agromek i Herning den 29. november. Samtidig præsenterer de også en ny spreder som kan dosere midlet i flydende form.
Ifølge maskinfabrikkens direktør Albert Hedegaard er det kombination af øget konkurrence på markedet og en ny spreder som gør, at det nye middel fremover vil kunne matche vejsalt også på prisen. Endvidere oplyser han, at hvis man medregner de skader som vejsaltet medfører, så er det biologiske middel klart billigere.
MR/

Kilde: dr.dk, Bolius.dk

 

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE