Ringdrosler på træk

Lignende artikler

Ringdrossel
Ringdroslen er solsortens højnordiske fætter. Foto: Mike Lane/Dreamstime.

Solsortens nære fætter på besøg
Den ligner en solsort, Danmarks almindeligste fugl – både i form, farve og størrelse. Men den tydelige, halvmåneformede halsring af hvide fjer afslører at det er ringdroslen, der er på besøg. Ringdroslen (Turdus torquatus) er ikke ualmindelig på træk, hvor den kortvarigt gør ophold i Danmark på ruten mellem vinterkvarteret i Middelhavsområdet og ynglestederne i Norge og Sverige. Som ynglefugl er den meget sjælden herhjemme.
Om foråret ses den oftest i april og frem til begyndelsen af maj i de meste af landet. Om efteråret går turen sydpå igen, hvor fuglen kan opleves herhjemme fra september frem til november. Under efterårstrækket er det stort set kun Nord- og Vestjylland, der begunstiges af ringdroslens besøg.

Sådan opleves fuglen bedst.
Under trækket optræder fuglene gerne flere sammen, især i Jylland – og ses ofte på marker og græsarealer.  Den smukke fugl er ret sky og flyver hurtigt op, hvis den forstyrres. Kig en ekstra gang, hvis en flok drosler hopper rundt sammen. Der kan nemlig fint være et par ringdrosler i mellem. Hos ungfugle er den hvide brystplet mindre udpræget. I træktiden er det værd at tjekke markens og havens “solsorter” en ekstra gang. Det kunne jo være solsortens højnordiske fætter!

Se også findes der hvide solsorter?

Kilder: Nordens Fugle/Benny Génsbøl.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,052FansLike
2,276FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close