Forårskage med violer!

Af Marianne Riis

Solskinskage med forårsfriske violer.
Solskinskage med forårsfriske violer.

Savner du også lidt sol og varme, så er her opskriften på en solskinskage med violer. Man kan kun komme i godt humør i selskab med denne smukke kage som oveni købet er nem at lave.

Opskrift:
  • 250 g sukker
  • 225 g smør
  • 3 store æg (stuetemperatur, da kagemassen ellers skiller)
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 dl. Letmælk
  • Revet skal og saft fra 2 små økologiske appelsiner
Pynt:
  • En lille håndfuld, friskplukkede violer
  • 75 g sukker
  • Revet skal og saft fra 1 økologisk appelsin
  • 1 økologisk appelsin
Violer er en af de mange, vilde blomster, der fint kan spises.
Violer er en af de mange, vilde blomster, der fint kan spises.

Violerne kan sagtens puttes i kagedejen inden den kommer i ovnen, men jeg synes, at de bedst kommer til deres ret som pynt. Har man ikke lige adgang til violer kan man også bruge bellisblomster.

Annonce

# Sukker og smør piskes blødt. Æggene tilsættes et af gangen med ca. 1-2 min mellemrum. Bagepulver og mel sigtes inden det røres (ikke piskes) i dejen. Dernæst tilsættes appelsin skal og saft samt mælken.

Det hele skal i en smurt springform og i ovnen i ca. 1 time ved 150 grader (varmluft)

Pynten består af en sirup. Sukker, appelsinsaft og -skal bringes i kog og koger indtil sukkeret er opløst. Det hældes over den lune kage. Til sidst pyntes der med appelsinstykker og violer.

Velbekomme.

Kilde: Inspireret af AMOs solskinskage.

 

Annonce