
Savner du også lidt sol og varme, så er her opskriften på en solskinskage med violer. Man kan kun komme i godt humør i selskab med denne smukke kage som oveni købet er nem at lave.
Opskrift:
- 250 g sukker
- 225 g smør
- 3 store æg (stuetemperatur, da kagemassen ellers skiller)
- 350 g hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 2 dl. Letmælk
- Revet skal og saft fra 2 små økologiske appelsiner
Pynt:
- En lille håndfuld, friskplukkede violer
- 75 g sukker
- Revet skal og saft fra 1 økologisk appelsin
- 1 økologisk appelsin

Violerne kan sagtens puttes i kagedejen inden den kommer i ovnen, men jeg synes, at de bedst kommer til deres ret som pynt. Har man ikke lige adgang til violer kan man også bruge bellisblomster.
# Sukker og smør piskes blødt. Æggene tilsættes et af gangen med ca. 1-2 min mellemrum. Bagepulver og mel sigtes inden det røres (ikke piskes) i dejen. Dernæst tilsættes appelsin skal og saft samt mælken.
Det hele skal i en smurt springform og i ovnen i ca. 1 time ved 150 grader (varmluft)
Pynten består af en sirup. Sukker, appelsinsaft og -skal bringes i kog og koger indtil sukkeret er opløst. Det hældes over den lune kage. Til sidst pyntes der med appelsinstykker og violer.
Velbekomme.
Kilde: Inspireret af AMOs solskinskage.