Fint besøg af humlebisværmer!

Lignende artikler

Så blev det NaturGuide.dk’s tur til at få fornemt besøg. Lige udenfor vinduet havde en fin humlebisværmer nemlig stemplet ind på matriklen.

Ligner en humlebi, men er en sommerfugl.

Ved første øjekast kan det store insekt minde om en stor humlebi. Humlebisværmeren hører dog til sommerfuglene, nærmere bestemt aftensværmerne. Der findes i Danmark to arter af humlebisværmere, smalrandet og bredrandet. Det var sidstnævnte vi havde besøg af. Det er også den mest almindelige herhjemme, men den imponerer alligevel når den med sine hurtige vingeslag minder om en kolibri på besøg i de mange blomster.

Fakta om Bredrandet humlebisværmer (Hemaris fuciformis).

  • Den har et vingefang på 38-48 mm.
  • Når den klækker er forvingerne dækket af skæl som dog falder af ved første flyvetur. Herefter er de næsten helt glasklare.
  • Kroppen er olivengrøn med to rød-brune led på bagkroppen.
  • Den elsker syrener, men kan også findes på andre planter som eks. mælkebøtter, slangehoved m.fl. og findes ofte på steder med en rig blomsterflora.
  • Den grønne larve kan ses fra juni til august, hvor den voksne humlebisværmer er at finde i maj-juli.

MR/

Kilde: fugleognatur.dk

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,504FølgereFølg

Seneste artikler

Gråsisken på gennemrejse

Med ét bliver trækronerne levende. Finkefugle i hundredetal går synkront på vingerne henover birkesumpen. Det er gråsiskener fra nord på gennemrejse! Af Marianne Riis Vi...

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close