Dusør på 50.000 kr. for opklaring af giftdrab på ørne

Lignende artikler

Dusør på opklaring af ørnedrab.
En sydfynsk jæger udlover dusør på 50.000 kr. i sag om giftdrab på to havørne.

En direktør og jæger fra Sydfyn udlover nu en dusør på 50.000 kroner for at få afsløret hvem, der i sommeren 2012 forgiftede to havørne på Langeland. Det skriver Dansk Ornitologisk Forening i bladet “Fugle og Natur”.  Inden for de sidste par år er ikke mindre end 5 danske havørne og 1 kongeørn fundet forgiftet.

FAKTABOKS: Havørnen er Europas største ørn med et vingefang på op til 2,5 meter. Omkring år 1900 blev havørnen udryddet i Danmark, men er i dag genindvandret til landet. Havørnen lever især af fisk, mellemstore fugle (bl.a. blishøns) og ådsler.

Steen Græsted Larsen er administrerende direktør i medicinalfirmaet Durapharma og jagtlejer på Hvidkilde Gods på Sydfyn. Han er fortørnet over, at sager om giftdrab på rovfugle ikke bliver opklaret. Fyns Politi har således opgivet af rejse sigtelse i sagen om forgiftning af to havørne ved Tranekær på Langeland i sommeren 2012.
Det går ud over alle jægere og skytters omdømme, når der sker giftdrab på rovfugle. Derfor vil jeg betale en dusør på 50.000 kroner for oplysninger, som kan føre til domfældelse af de skyldige. Vi skal have fat i de brodne kar, som ikke respekterer loven”, siger Steen Græsted Larsen til “Fugle og Natur.”

Se også ROVFUGLE FORGIFTES STADIG I DANMARK

Kilde: DOF.dk

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close