Dusør på 50.000 kr. for opklaring af giftdrab på ørne


En sydfynsk jæger udlover dusør på 50.000 kr. i sag om giftdrab på to havørne.

En direktør og jæger fra Sydfyn udlover nu en dusør på 50.000 kroner for at få afsløret hvem, der i sommeren 2012 forgiftede to havørne på Langeland. Det skriver Dansk Ornitologisk Forening i bladet “Fugle og Natur”.  Inden for de sidste par år er ikke mindre end 5 danske havørne og 1 kongeørn fundet forgiftet.

FAKTABOKS: Havørnen er Europas største ørn med et vingefang på op til 2,5 meter. Omkring år 1900 blev havørnen udryddet i Danmark, men er i dag genindvandret til landet. Havørnen lever især af fisk, mellemstore fugle (bl.a. blishøns) og ådsler.

Steen Græsted Larsen er administrerende direktør i medicinalfirmaet Durapharma og jagtlejer på Hvidkilde Gods på Sydfyn. Han er fortørnet over, at sager om giftdrab på rovfugle ikke bliver opklaret. Fyns Politi har således opgivet af rejse sigtelse i sagen om forgiftning af to havørne ved Tranekær på Langeland i sommeren 2012.
Det går ud over alle jægere og skytters omdømme, når der sker giftdrab på rovfugle. Derfor vil jeg betale en dusør på 50.000 kroner for oplysninger, som kan føre til domfældelse af de skyldige. Vi skal have fat i de brodne kar, som ikke respekterer loven”, siger Steen Græsted Larsen til “Fugle og Natur.”

Se også ROVFUGLE FORGIFTES STADIG I DANMARK

Kilde: DOF.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE